Koninklijk bezoek bij internationale Scoutingontmoeting Den Haag

Persbericht van Scouting Nederland

Kennisuitwisseling en delen van ervaring tijdens scoutingontmoeting draagt bij aan optimale ontwikkeling van kinderen wereldwijd

LEUSDEN - Scouting Nederland organiseert van 7 tot en met 10 april 2011 Orange 2011, een internationale bijeenkomst in Den Haag voor leden van de Olave Baden-Powel Society (OB-PS) en de World Scout Foundation (WSF). De bijeenkomst wordt onder andere bijgewoond door Prinses Máxima, beschermvrouwe van Scouting Nederland in het bijzijn van Koning Carl XVI Gustav van Zweden en Prinses Benedikte van Denemarken.

Tijdens Orange 2011 komen ruim 200 leden van de Olave Baden - Powell Society (OB-PS) en de World Scout Foundation (WSF) bijeen om Scouting in Nederland te ontdekken en ervaring en kennis uit te wisselen over de bijzondere internationale projecten die deze fondsen mogelijk maken. De twee organisaties hebben samen ca. 40 miljoen leden verspreid over de hele wereld. Nooit eerder werd voor de beide fondsen één gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd.

Ger Koopmans, voorzitter Scouting Nederland: "Het goed om te zien dat beide fondsen zich sterk maken om wereldwijde projecten van Scouting te kunnen ondersteunen. Het Koninklijke bezoek geeft een speciaal tintje aan een toch al bijzondere bijeenkomst."

Wereldwijd biedt Scouting kinderen een leuke en spannende vrijetijdsbesteding in een veilige en leerzame speelomgeving. Ook op plaatsen waar dit niet zo vanzelfsprekend is, door oorlogen, rampen of sociale achterstand. De uitdagende activiteiten die lokale Scoutingorganisaties op deze bijzondere plekken bieden, geeft kinderen niet alleen het plezier dat ze nodig hebben, het helpt ze in hun ontwikkeling en geeft ze een belangrijk stuk maatschappelijke betrokkenheid.

Ger Koopmans: "Tijdens de bijeenkomst van de twee fondsen zal het delen van kennis en ervaring over projecten een centrale plaats innemen. We zijn dan ook trots dat Scouting Nederland dit jaar gastheer is en het platform kan bieden voor deze internationale bijeenkomst."

Orange 2011 kiest als centrale locatie voor de bijeenkomst het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen. Tijdens een besloten bijeenkomst zijn ook H.K.H. Prinses Máxima der Nederlanden en tevens beschermvrouwe van Scouting Nederland, H.M. Koning Carl XVI Gustav van Zweden, erevoorzitter van de WSF en H.K.H. Prinses Benedikte van Denemarken, beschermvrouwe van de OB-PS aanwezig.

Scouting in Nederland, heeft in 2010 haar honderd jarig bestaan gevierd. De grootste jeugd en jongerenorganisatie van het land heeft ruim 110.000 leden waarvan 25.000 vrijwilligers. De organisatie van Orange 2011 heeft voor de internationale gasten een vierdaags programma samengesteld. Tijdens deze dagen maken de deelnemers kennis met Nederland, de stad Den Haag en met het Scoutingspel op verschillende locaties in Nederland.

Links:
http://www.scouting.nl



Razende Robot Reporter