Syntens

Syntens is er voor ondernemend Nederland. Daarom organiseert Syntens regelmatig workshops en bijeenkomsten over actuele onderwerpen, speciaal voor innovatieve ondernemers. Binnenkort staan voor de sector industrie de volgende workshops op het programma (de titels zijn klikbaar voor meer informatie):

Succesvol groeien; laat u inspireren; 7 april te Eindhoven Wilt u gelijkgestemden vinden om mee te sparren over de groei van uw bedrijf? Neem dan deel aan de groeierscyclus (4 workshops) van Syntens. Hier ontmoet u ondernemers die in eenzelfde groeifase zitten met een eigen problematiek maar met herkenbare knelpunten. U leert van elkaars ervaringen in een inspirerende omgeving. Resultaat van deze workshops is dat u meer inzicht krijgt in uw management- en ondernemersvaardigheden om deze doeltreffender in te kunnen zetten.

Wie baas is bakt koek!; 7 april te Bosch en Duin In een grensverleggende workshop leert u om uw eigen mensen zo te sturen dat er daadwerkelijk gebeurt wat u wilt dat er gebeurt. Niet alleen dàt het gebeurt, maar het liefste ook nog hoe u wilt dat het gebeurt (hoe snel, hoe efficiënt, foutloos enz.).

Slim samenwerken in het MKB; 13 april te Breda
Kleine ondernemers leggen het bij het verwerven van opdrachten vaak af tegen grotere bedrijven. Dit is te wijten aan o.a. garanties voor continuïteit of beperkte breedte van hun portfolio. Het aangaan van een samenwerking kan een oplossing zijn, ook om samen te innoveren. Tijdens dit seminar laat Alfred Griffioen u zien dat een samenwerking opzetten minder ingewikkeld hoeft te zijn dan u aanvankelijk dacht.

Groeien door export; welke mogelijkheden zijn er voor u?; 13 april te Enschede
De huidige economie trekt aan en biedt u vele mogelijkheden. Vanwege het afbouwen van capaciteiten in de omliggende landen, kan de snelle groei van de economie niet worden gerealiseerd. Dit biedt kansen voor u om als leverancier of capaciteitsbedrijf over de grens te kijken. Samen met Agentschap NL Export en Syntens presenteren wij u een aantal interessante regelingen, subsidies en netwerken om internationaal te gaan ondernemen.

Bijzondere (functionele) materialen; 26 april te Noord-Holland Er wordt in deze workshop een pallet aan bijzondere (nieuwe) materialen gepresenteerd.

Grensoverschrijdend, duurzaam ondernemen; 1 + 1 = 3; 12 mei te Gaxel (Duitsland)
Veel ontwikkelingen vinden domweg eerder, sneller en beter plaats in samenwerking met collega ondernemers. En samen ergens de schouders onder zetten of een thema aanpakken, verloopt zoveel prettiger met mensen waar je zomaar even binnen kunt stappen. Daarom is de boodschap: ken uw buren!
Syntens biedt u een workshop van één uur met twee onderdelen:
1. Een korte uitleg van grensoverschrijdende faciliteiten
2. Een actieve workshop

Expertmeeting: The lean office; 18 mei te Den Haag Lean manufacturing zorgt er in onze productieprocessen voor dat we efficiënt en concurrerend blijven werken. Maar wat gebeurt er ondertussen op kantoor? Daar wordt immers de basis gelegd voor ieder nieuw te produceren onderdeel. Hoe kunnen we onze kantoren ook Lean inrichten, efficiënt, met korte doorlooptijden en een minimum aan verspilling en fouten? Deze bijeenkomst is voor ondernemers die echt met dit onderwerp aan de slag willen of al zijn.

World Class Manufacturing; 7 juni te Noord-Holland Deze workshop geeft u een verdere verdieping in onderwerpen, zoals Lean Manufacturing, Effectief Assembleren, Doorlooptijdverkorting e.d.

Elektrische aandrijvingen en batterijtechnologie; 16 juni te Rotterdam Er verandert veel in de wereld van de aandrijvingen. De toename van elektrische aandrijvingen stelt ons voor nieuwe uitdagingen, waaronder ook het gebruik van de nieuwste batterijtechnologie. Laat u tijdens deze bijeenkomst informeren over de laatste stand der techniek. We zijn te gast bij Vector Aandrijftechniek te Rotterdam, een koploper op dit gebied.

Het complete workshopaanbod van Syntens is te vinden op: www.syntens.nl/workshops


---