Gemeente Twenterand


14+netnummer Antwoord© als extra service voor de zoekende Twentse burger

Op 7 april 2011 tekenen de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Tubbergen en Twenterand gezamenlijk met het programma e-Overheid voor Burgers het 14+netnummer Antwoord© Convenant. Met dit convenant wordt de onderlinge samenwerking bezegeld waarbij deze gemeenten gezamenlijk het 14+netnummer Antwoord© zullen invoeren.

Dit nieuwe nummer biedt de zoekende Twentse burger die niet weet waar hij of zij moet zijn een extra aanvullende service om haar of zijn gemeente nog gemakkelijker te kunnen bereiken. De gemeenten blijven ook bereikbaar op hun huidige algemene nummer(s).

Het 14+netnummer maakt onderdeel uit van het landelijke project Antwoord©. Doel is om sneller en begrijpelijker, maar vooral ook het juiste antwoord te geven via de verschillende kanalen. Eén van de eerste stappen om deze ambitie te kunnen realiseren is de landelijke invoering van een eenvoudig, herkenbaar telefoonnummer van de gemeente: het 14+netnummer Antwoord©.

Uniek aan deze samenwerking is dat dit de eerste regio in Nederland is die het nieuwe telefoonnummer tegelijk invoert.