Gemeente Gennep


Persberichten

Start projectweek Jongeren en Politiek in Gennep De gemeente Gennep organiseert samen met het Elzendaalcollege de projectweek `Jongeren en Politiek'. Leerlingen van 3 MAVO gaan aan de slag met de fictieve vraag of er een BMX baan moet komen in Gennep. Het hoogtepunt van de week is de raadsvergadering van de jongeren op donderdag 7 april in de raadzaal van Gennep. Doel van dit jaarlijkse project is om jongeren meer te betrekken bij de lokale politiek.

De projectweek vindt plaats van maandag 4 april tot en met vrijdag 8 april. De veertig leerlingen worden begeleid door Gennepse raadsleden. Zij maken deze week kennis met het werkveld van de gemeente. Zo krijgen de jongeren een rondleiding door het gemeentekantoor en brengen een brandweerman en een jongerenwerker van Synthese een bezoek aan het Elzendaalcollege. Daarnaast peilen de jongeren de mening van inwoners in de buurt van de Groes, dit is de locatie van de fictieve BMX baan. Met alle bagage die de tieners gedurende de week hebben verzameld gaan zij donderdag in de raadzaal de discussie met elkaar aan: wel of geen BMX baan in Gennep? Nadat het besluit in de jongerenraad is gevallen, volgt een politiek café om informeel na te praten. Vrijdag kijken de jongeren terug op de week en presenteren zij hun ervaringen voor de klas.

Het project `Jongeren en Politiek' vindt ieder jaar plaats in Gennep om jongeren meer inzicht te geven in politiek. Het is een initiatief van de lokale politieke partijen. De leerlingen zijn een week lang intensief bezig met het uitwerken van een bedacht thema dat aansluit bij hun interesses. Zo leren zij over het werk van de gemeente en van de raad.