Gemeente Almelo

14+netnummer Antwoord©: extra service voor de burger

30 maart 2011 - Vanaf 7 april zijn verschillende gemeentes bereiken via het 14+ netnummer. De Twentse gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Tubbergen en Twenterand ondertekenen op die dag het 14+netnummer Antwoord© convenant.

Het 14+netnummer biedt de zoekende Twentse inwoners en ondernemers een extra service om de gemeente nog beter te kunnen bereiken. Overigens blijven de gemeenten ook bereikbaar op hun huidige algemene nummer(s). Gemeente Almelo is vanaf 7 april bereikbaar via het algemene nummer (0546) 54 11 11 en via het 14+netnummer 14 0546.

Aansluiting bij Rijksoverheid
Het 14+netnummer maakt onderdeel uit van het landelijke project Antwoord © van de Rijksoverheid. Doel is om sneller en begrijpelijker, maar vooral ook het juiste antwoord te geven aan inwoners en ondernemers. Eén van de eerste stappen om deze ambitie te kunnen realiseren is de landelijke invoering van een eenvoudig, herkenbaar telefoonnummer van de gemeente: het 14+netnummer. Met de ondertekening van het convenant bezegelen de Twenste gemeenten de onderlinge samenwerking. Uniek is dat dit de eerste regio in Nederland is die het 14+netnummer Antwoord© tegelijkertijd invoert.