Woonbond



01-04-2011 Woonbond Energiebus naar Rotterdam

De Woonbond onderzoekt op 7 april of zevenhonderd huizen in de Rotterdamse wijk Ommoord nog wel goed geïsoleerd zijn. Dat gebeurt met behulp van een steekproef, die aan het einde van de middag direct aan corporatie Com-Wonen wordt aangeboden.

pages/nieuws/images/kortNieuws/Energiebus-Woonbond.jpg Op verzoek van de bewonersvereniging 4 Hoge Era's Ommoord onderzoekt de Woonbond Energiebus de flatwoningen aan de Debijeweg, Max Planckplaats, Zernikeplaats en Einsteinplaats in Rotterdam. "Mensen wonen hier naar alle tevredenheid, wel zijn er veel klachten over tocht en kou", zegt Hans Offermans, secretaris van de bewonersvereniging.

Energiezuiniger en comfortabeler

Bij het onderzoek wordt gekeken naar de milieuaspecten van de woning, de isolatie en de centrale verwarming. Door de steekproef wordt duidelijk hoe de huizen energiezuiniger en comfortabeler gemaakt kunnen worden. De bewonersvereniging verwacht dat het onderzoek zal uitwijzen dat de isolatie moet worden vervangen.

Ook baat bij de Energiebus?

Heeft u continu last van tocht in huis? Vliegt de warmte bijna direct naar buiten? Betaalt u zich blauw aan verwarmingskosten terwijl u toch in de kou zit? En is dat bij de buren ook zo? Wilt u op uw energienota besparen en toch comfortabeler wonen? Ook uw bewonersorganisatie kan de Energiebus van de Woonbond inschakelen.

Hoe werkt de Energiebus?

De medewerkers van de Energiebus komen naar u toe en onderzoeken in één dag met een steekproef de woningen in uw straat, buurt of complex. Aan de hand van de gezamenlijke klachten en opmerkingen en het energieverbruik gaat de Woonbond na hoe het ervoor staat met de isolatie, ventilatie en de (verwarmings) installatie. Binnen enkele dagen is er een plan van aanpak met maatregelen om uw woningen energiezuiniger en comfortabeler te maken. De medewerkers van de Energiebus gaan samen met u naar de verhuurder om de resultaten van het onderzoek te presenteren en de adviezen aan de verhuurder toe te lichten. En ze geven u tips voor een verdere aanpak van de problemen.

Lees meer over de Energiebus op de website van het energieteam: www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl