Universiteit Twente

Cultuur: Expositie Yvonne Dröge Wendel - Relational Thingness

07 april 2011 Tijd: 16:00

Kunstenaar Yvonne Dröge Wendel houdt zich bezig met de verhouding tussen mensen, objecten en context. Zij is op zoek naar uitdagende nieuwe manieren om zich tot dingen te verhouden. Met een experimentele benadering probeert ze er achter te komen wat objecten nu eigenlijk precies `doen'.

In december 2010 is Yvonne Dröge Wendel begonnen aan een promotieonderzoek aan de Universiteit Twente. Zij is één van de eerste twee kunstenaars in Nederland die met steun van NWO en Fonds BKVB een artistiek onderzoek aan een Nederlandse universiteit kunnen uitvoeren. Zij bestudeert hoe artistieke en theoretische discursieve elementen op elkaar doorwerken gedurende het werkproces en van invloed kunnen zijn op de fysieke uitwerking en op nieuwe theorievorming. Haar eerste promotor is Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek.

De expositie met objecten, installaties en films is te zien vanaf 1 april. De opening is op donderdag 7 april om 16 uur.

Op donderdag 21 april geeft Petran Kockelkoren, bijzonder hoogleraar Kunst en Technologie, om 14 uur een lezing met aansluitend tot 16 uur een openbare filosofische sessie oftewel een performance met Yvonne Dröge Wendel.

Deze expositie van Vrijhof Cultuurcentrum is geprogrammeerd in het kader van de Week van de Filosofie van 18 t/m 21 april. De UT doet hieraan mee met diverse evenementen. Kijk voor meer info op: www.cultuur.utwente.nl.