Gemeente Enschede

Slotbijeenkomst Verkeerscirculatieplan 7 april

Meepraten met wethouders over publieke voorkeursscenario's

Op donderdag 7 april kunnen belangstellenden tijdens de publieke slotbijeenkomst in het Stadskantoor praten over het verkeerscirculatieplan binnensingelgebied. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur brengen wethouders Van Hees en Van Agteren de drie praatscenario's en nieuw ingebrachte scenario's in beeld. De gemeente toont de maatschappelijke voorkeursvariant op basis van binnengekomen voorstellen en afwegingen op de scenario's. Nog voor de zomer hoopt de gemeente de besluitvorming af te ronden.

In de maand februari en maart heeft de gemeente met diverse groepen uit de samenleving informatie gedeeld en gediscussieerd over de praatscenario's voor afwikkeling van het autoverkeer rondom de binnenstad. De discussie leverde een groot aantal reacties op. Ook werd een tweetal nieuwe scenario's voorgesteld.

Op 7 april brengt de gemeente de drie praatscenario's en de nieuw ingebrachte scenario's in het stadskantoor letterlijk in beeld. Vanaf 19.30 uur zijn de betrokken wethouders Hans van Agteren en Marijke van Hees aanwezig. Met de wethouders kan men in gesprek gaan door deel te nemen aan tafelgesprekken. Daarin komen de "voors en tegens" van de scenario's op tafel.

Met deze bijeenkomst sluit de gemeente de raadpleging met de stad over het VCP af. Het college van B&W en de gemeenteraad weegt de vele belangen zorgvuldig af en kan op basis van deze afweging een besluit nemen. Afronding van de besluitvorming is nog voor de zomer gepland.

Programma
19.00 - 19.30 uur Ontvangst en korte uitleg van het proces 19.30 - 20.45 uur Tafelgesprekken met de wethouders 21.00 uur Afsluiting

Op de website www.enschede.nl/vcp kan men de drie scenario's alsmede de meest gestelde vragen bekijken.