Tweede Kamer der Staten Generaal

Voorzitter Tweede Kamer opent campagne 'Stilstaan bij Vrijheid'

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet, opent op donderdag 7 april om 19.00 uur in de Oude Zaal van de Tweede Kamer samen met de vicevoorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw Heleen Dupuis, de campagne `Stilstaan bij Vrijheid' van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De campagne `Stilstaan bij Vrijheid' start vier weken voorafgaand aan 4 en 5 mei, waarbij het thema Vrijheid centraal staat. Dit jaar staan in de campagne de werknemers centraal. Werkgevers worden uitgenodigd om al hun werknemers het speldje van het fakkellogo aan te bieden en hen uit te nodigen dit speldje in de aanloop naar 4 en 5 mei te dragen.Door het fakkelspeldje te dragen maken mensen de steun voor 4 en 5 mei zichtbaar.

De Voorzitter van de Tweede Kamer overhandigt na haar toespraak het fakkelspeldje aan een aantal medewerkers van de Tweede Kamer. Hiermee maakt de Tweede Kamer kenbaar dat ook zij belang hecht aan het levend houden van het herdenken en vieren. Vervolgens overhandigt mevrouw Verbeet aan leerlingen van de Johan de Wittschool een polsbandje met het fakkellogo.

Daarna houdt de vicevoorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw Heleen Dupuis, een toespraak. Ten slotte wordt de opening afgesloten met een optreden van de dansschool Lucia Marthas.

Noot voor de redacties (