Provincie Limburg



Voorzitter Van Rompuy van Europese Raad bezoekt Provincie

Op uitnodiging van Gouverneur L.J.P.M. Frissen bezoekt Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, op donderdag 7 april de Provincie Limburg. In het Gouvernement aan de Maas zal de heer Van Rompuy spreken met Gouverneur Frissen en zijn handtekening zetten in het Gouden Boek van de Provincie.

Aansluitend is de heer Van Rompuy als hoofdgast en spreker aanwezig bij het jaarlijkse Maastricht University Dinner, dat dit jaar in het Gouvernement plaatsvindt. Onder gastheerschap van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL, waarvan de Gouverneur van Limburg statutair voorzitter is, ontmoeten bij dit diner vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, alsmede bestuurlijke en wetenschappelijke vertegenwoordigers van de Universiteit Maastricht elkaar. Doel van deze bijeenkomst is de kansen op samenwerking in onderzoek en onderwijs en op het creëren van meerwaarde te vergroten. Een en ander in het gezamenlijk belang van bedrijfsleven, universiteit en regio.

De dinerbijeenkomst heeft het thema `Never waste a good crisis'. De heer Van Rompuy zal spreken over Europa, het belang van de ontwikkeling van kennis en onderwijs voor de toekomst van Europa en de positie die universiteiten daarbij innemen.

Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL werft financiële middelen voor projecten en activiteiten die de maatschappelijke betekenis van de Universiteit Maastricht (UM) vergroten en bijdragen aan een ondernemende kenniseconomie. Regionaal, nationaal en internationaal. Vanuit die missie investeert het fonds in versterking van de contacten tussen de UM en haar alumni, bedrijven en instellingen.