Gemeente Zutphen

publiek bezuinigingsdebat op 7 april

Het bezuinigingsdebat dat in de afgelopen periode is gevoerd, wordt op donderdag 7 april afgesloten met een publiek debat. U bent daarbij van harte welkom.

Hoe laat: vanaf 19.00 (zaal open om 18.30 uur) Waar: de Hanzehof, Buitensociëteit, Coehoornsingel 1 in Zutphen

In het debat komen de mogelijkheden en alternatieven van de bezuinigingen aan de orde. Wat kan er niet meer, wat kan er wel en wat zijn alternatieven? Die vragen staan aanstaande donderdag centraal. Dit gebeurt op een creatieve en actieve manier onder leiding van een gespreksleider. Ieder onderwerp eindigt met een kort debat.

Het bezuinigingsvoorstel dat het college op 10 maart presenteerde, heeft veel reacties uit onze samenleving opgeleverd. De reacties kwamen via de gesprekken met organisaties en inwoners, maar ook via de website, telefoon en mail.

De opbrengst van het publieke debat aanstaande donderdag verwerkt het college samen met alle andere reacties in een aangepast bezuinigingsvoorstel. Het aangepaste voorstel presenteert het college op 28 april. Hoe dat gaat gebeuren, hoort u later deze maand. Vanaf 28 april is de gemeenteraad aan zet. Die beslist over het voorstel. De besluitvorming is gepland op 31 mei. Voor die datum organiseert de gemeenteraad op 10 mei een hoorzitting en een speciale forumvergadering op 16 mei.