Gemeente Overbetuwe


Inloopbijeenkomst Randwijkse Waarden

Gemeente Overbetuwe organiseert op donderdag 7 april in Heteren een inloopbijeenkomst over het ontwikkelingsplan Randwijkse Waarden. In het ontwikkelingsplan staan voorstellen voor de inrichting van het gebied rond de plas van Wijck in Heteren. Dit plan schetst de inrichting van het landschap in de uiterwaarden en benadrukt belangrijke natuurwaarden. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor locale recreatie.

Op de inloopmiddag en -avond presenteert de gemeente het plan samen met initiatiefnemer Dekker Van de Kamp Landschapsontwikkeling.

Waar en wanneer?

De bijeenkomst is op donderdag 7 april tussen 15.00 tot 17.00 uur en tussen 18.00 en 21.00 uur in zaal de Bongerd, Flessestraat 54 in Heteren. Ieder uur is er een korte presentatie van het plan. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Inwoners van Heteren en Randwijk hebben huis aan huis een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst samen met een brochure van het ontwikkelingsplan Randwijkse Waarden. Het plan en de brochure staan ook op de website. De brochure is ook af te halen op de gemeentehuizen in Elst en Andelst.

Alle bewoners van Overbetuwe en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de bijeenkomst.

Totstandkoming plan

Het plan is een initiatief van Dekker Van de Kamp Landschapsontwikkeling, maar opgesteld i.s.m. de gemeente Overbetuwe, betrokken overheidorganisaties en in overleg met belangroepen uit het gebied. De uitvoering van het plan komt tot stand door middel van verdere zandwinning van de plas van Wijck.

Inspraak

In de inspraakperiode, van 7 april tot 19 mei, kunnen inwoners van de gemeente Overbetuwe en overige belanghebbenden schriftelijk (niet per e-mail) een inspraakreactie bij het college van burgemeester en wethouders indienen op het plan Randwijkse Waarden.

plattegrond Randwijkse waarden