Universiteit Twente

Technologie voor zorg dicht bij huis

Minister Schippers van VWS op informatief werkbezoek

07 april 2011

Donderdag 7 april bezoekt minister Schippers van VWS de Universiteit Twente om te zien hoe de UT werkt aan veilige en doelmatige technologie om zorg dichter bij huis te brengen. De High Tech Health Farm, een gezamenlijk initiatief van de universiteit, de provincie Overijssel en enkele zorginstellingen, is hiervan een goed voorbeeld. Dit type gezondheidscentrum dat het midden houdt tussen de specialistische zorg van het ziekenhuis en thuisbehandeling zal in de toekomst verschillende nieuwe behandelingen buiten de muren van het ziekenhuis mogelijk maken. Zo zal de minister onder andere geïnformeerd worden over een project met het MST om epilepsiediagnostiek in de thuisomgeving te kunnen verrichten. Maar ook zal gesproken worden over de planning van extramurale zorgcentra via simulatie.

Tijdens de innovatiemarkt krijgt de minister krijgt nog meer voorbeelden voorgeschoteld. Zo zal gesproken worden over een recent verschenen rapport van de gezondheidsraad: "Medische Producten. Nieuw en nodig!", en hoe de UT dat advies opvolgt in haar onderzoek. Daarnaast zet de UT samen met het bedrijf KIWA Prismant vaart achter onderzoek en borging van veiligheid van medische technologie. Deze samenwerking zal op 7 april formeel vorm krijgen in de ondertekening van een convenant.

Tot besluit van het werkbezoek zal de minister ook de oratie van prof. Dr. Guus van Montfort bijwonen, met het onderwerp: Technologie voor de zorg & Zorg voor de technologie.

Journalisten zijn van harte welkom. Graag aanmelden via: a.h.wassink@utwente.nl of 053-4892212 (secretariaat afdeling communicatie).

Meer informatie over alle UT onderzoeksterreinen binnen het health domein: www.utwente.nl/health.
Informatie over het UT onderzoeksinstituut voor biomedische technologie en technische geneeskunde: www.utwente.nl/mira. Meer informatie over het domein Health Technology en Services Research: http://www.utwente.nl/mb/htsr/.
Meer informatie over het bedrijf Kiwa Prismant is hier te vinden: ww.kiwaprismant.nl