Provincie Utrecht

Commissaris van de Koningin bezoekt Rhenen

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, brengt op donderdag 7 april een werkbezoek aan de gemeente Rhenen. Samen met het college van burgemeester en wethouders bezoekt hij het luchtmachtonderdeel DELM en Ouwehands Dierenpark.

Bij het luchtmachtonderdeel krijgt de commissaris een rondleiding door het gebouw. Hij bekijkt het radarsysteem dat defensievliegtuigen controleert die in het luchtruim boven Nederland vliegen. Daarnaast wordt de commissaris geïnformeerd over de overige werkzaamheden van DELM, onder meer het schoonmaken van de tenten die gebruikt zijn in Afghanistan.

Vervolgens bezoekt de commissaris samen met het college Ouwehands Dierenpark, een belangrijke toeristische trekker voor de gemeente Rhenen en de provincie Utrecht. Met directeur Robin de Lange wordt gesproken over de uitbreidingsplannen. Voorafgaand aan deze bezoeken heeft de commissaris van de Koningin een gesprek met burgemeester de heer drs. J.H.A. van Oostrum van de gemeente Rhenen en met de overige leden van het college. Het bezoek wordt afgesloten met een informele bijeenkomst in Ouwehands Dierenpark waarbij ook raadsleden en Statenleden aanwezig zijn.

Voor persinformatie:
eva.de.vroome@provincie-utrecht.nl, (030) 258 22 49 / 06 - 12 67 13 42

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11