Gemeente Halderberge


Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Halderberge ter inzage

Vanaf 7 april 2011 ligt het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Halderberge voor zes weken ter inzage. Het ontwerp bestemmingsplan is het vervolg op het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied, welke in de periode 18 november tot 29 december 2010 ter inzage heeft gelegen. Op het voorontwerp zijn 114 inspraakreacties gekomen. Deze zijn inmiddels allemaal door de gemeente beoordeeld, beantwoord en indien mogelijk verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan.

Naast de inspraakreacties van burgers is het voorontwerp bestemmingsplan ook uitvoerig besproken in de klankbordgroep. Hier nemen onder andere de ZLTO, Brabantse Milieufederatie, Waterschap, wijkverenigingen en de stichting Vrije Recreatie aan deel. De klankbordgroep heeft haar advies gegeven over een aantal belangrijke thema's uit het bestemmingsplan. De provincie heeft ook haar reactie gegeven op het voorontwerp, waarbij zij het plan hebben getoetst aan het provinciale beleid: de Verordening Ruimte.

Aan de hand van de inspraakreacties, de adviezen van de klankbordgroep en de reactie van de provincie is het voorontwerp op een aantal punten aangepast. Het aangepaste plan (het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied) is inmiddels vastgesteld door burgemeester en wethouders. Het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied is in te zien vanaf 7 april tot en met 18 mei 2011 via www.halderberge.nl. In deze periode kan iedereen een zienswijze indienen. Het plan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Op dit moment zijn er voor het buitengebied van de gemeente Halderberge veel verschillende bestemmingsplannen. Een aantal van deze plannen is sterk verouderd en verschillen onderling qua methodiek en planvoorschriften. Daarom is besloten om het gehele buitengebied te herzien. Uitgangspunten voor het bestemmingsplan zijn het actuele beleid van gemeente, provincie en rijk.

Met het nieuwe bestemmingsplan wil de gemeente één actueel, leesbaar en uitvoerbaar plan bieden voor ruimtelijk relevante zaken in het buitengebied van de gemeente Halderberge. Meer informatie over het plan is te vinden op www.halderberge.nl.