Politie Groningen

Donderdag 7 april 2011

Provincie Groningen , 07-04-2011

Politie zoekt getuigen van vernielingen

HOOGEZAND - Onbekenden hebben op 26 maart jl. (in de nacht van vrijdag op zaterdag) bij een autobedrijf aan de Hoofdstraat in Hoogezand zeker acht autos vernield. In alle gevallen werden de ruitenwissers vernield. De personenautos stonden geparkeerd op de parkeerplaats van het bedrijf.

De politie zoekt getuigen van deze vernielingen. Getuigen kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Snelle bromfietsen van de weg gehaald

WINSCHOTEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op snelheid op diverse wegen in de provincie Groningen. Bij een controle in Winschoten liepen woensdagmorgen twee bromfietsers tegen de lamp. Op de Mr. D.U. Stikkerlaan werd een

17-jarige bromfietser uit Veelerveen gecontroleerd. De bromfiets bleek een te hoog constructievermogen te hebben (82 km/pu) Op de Beertsterweg viel een 26-jarige snorfietser uit Nieuweschans nogal op. Agenten zagen dat hij een helm droeg terwijl dat voor een snorfiets niet verplicht is. Na controle bleek waarom de bestuurder een helm droeg. De snorfiets bleek een constructievermogen van 60 km/pu te hebben. Beide bestuurders moesten het kentekenbewijs inleveren. Zij krijgen vier weken de tijd om het motorvermogen van de bromfiets in de originele staat terug te brengen.

Stadjers aangehouden voor winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft woensdagmorgen een 38-jarige man uit aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man in een elektronicawinkel aan het Sontplein drie mobiele telefoons had gestolen. De winkeldief werd overgedragen aan gealarmeerde politieagenten. Bij fouillering troffen agenten een mes bij hem aan. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De gestolen mobiele telefoons en het mes werden in beslaggenomen. In een kledingwarenhuis op de Grote markt in Groningen liepen woensdagavond ook twee minderjarige meisjes (15 en 16 jaar) tegen de lamp. Beide meiden werden door winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie. Bij fouillering bleek dat zij tassen, kleding en make-up hadden gestolen. Het duo moest mee naar het politiebureau. Na verhoor werden de winkeldievegges overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij opgerold

WILDERVANK De politie heeft woensdagmiddag aan de Groen van Prinstererlaan in Wildervank een hennepkwekerij opgerold. Agenten roken bij de woning een duidelijke henneplucht. Bij controle werd in twee slaapkamers een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 234 planten in beslag genomen en vernietigd. Ook de gebruikelijke kweekapparatuur is in beslag genomen. De 39-jarige bewoner is aangehouden en verhoord. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Minderjarigen schieten met luchtdrukwapen

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond op de Valreep twee minderjarige jongens (16 en 17 jaar) uit Groningen aangehouden. Een getuige had gezien dat beide Stadjers bij een voetbalkooi met een vuurwapen aan het schieten waren. Gealarmeerde agenten konden de knapen op basis van een signalement direct in de kraag vatten. Bij fouillering werd een luchtdrukpistool en de bijbehorende munitie in de binnenzak van de 16-jarige aangetroffen. De verdachten moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor werden zij overgedragen aan hun ouders. Het luchtdrukpistool dat ook gebruikt kan worden om mensen te bedreigen- en munitie werden in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht in de Rembrandt van Rijnstraat in Groningen een 43-jarige vrouw uit Groningen te hebben geslagen en schopt. De verdachte ging er na de mishandeling vandoor. Een attente getuige was achter de verdachte aangereden en alarmeerde de politie. Agenten konden de 46-jarige Stadjer op basis van het signalement in de Vissersstraat in de boeien slaan. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De vrouw heeft aangifte gedaan. Zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Automobilist rijdt door na aanrijding

GRONINGEN - Een 16-jarige jongen uit Groningen is woensdagavond in zijn woonplaats door een verkeersongeval gewond geraakt. De fietser werd op de kruising van de Arduinlaan met de Zandsteenlaan aangereden door een bestuurder van een personenauto. De auto reed hierna door en liet het slachtoffer achter met arm- en knieletsel. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. Het zou volgens het slachtoffer gaan om een roodkleurige personenauto, vermoedelijk van het merk Opel, type Astra. Het kenteken zou de cijfers- en lettercombinatie 35 en JP bevatten. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Zij wil graag spreken met de automobilist of met personen die getuige zijn geweest. Zij kunnen zich melden bij de Regiopolitie Groningen, via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Motorrijdster onderuit

GRONINGEN Een 31-jarige motorrijdster uit Groningen is woensdagavond gewond geraakt. De vrouw reed bij de kruising van de Johan van Zwedenlaan met het Hoendiep over de rotonde. Mogelijk schrok zij van een automobilist, die richting de rotonde reed. Bij een remactie gleed de vrouw met de motor onderuit. Hierbij kwam zij gedeeltelijk onder de motor terecht. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld

BUITENPOST/NIEHOVE De politie heeft woensdagavond een 21-jarige inwoner van Groningen, een 22-jarige inwoner van Oldehove en een 23-jarige inwoner van Niehove aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen personen. Het trio was eerder die avond bij een bedrijf aan de Newtonstraat in Buitenpost geweest om een zakelijk geschil te beslechten. Dit liep echter uit de hand en er ontstond een handgemeen met het aanwezige personeel. De ruzie verplaatste zicht naar buiten. Bij het verlaten van het terrein reden de drie met een auto een aantal keren in op één van de medewerkers. Die kon zich tijdig in veiligheid brengen. Later die avond werden de drie verdachten door de politie in Niehove aangehouden. De auto van de mannen werd in beslag genomen. Het trio werd door de Groningse agenten overgebracht naar het politiebureau in Drachten. Daar werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 7 april op diverse plaatsen op snelheid.


- Stadskanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 3607, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2105, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.