Politie Hollands Midden

Oegstgeest - Vrouw slachtoffer van babbeltruc

Oegstgeest, 07-04-2011 o Een 79-jarige vrouw is op woensdag 6 april rond 10.00 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Twee mannen belden die ochtend bij haar huis aan de Van Wassenaerlaan. Zij zeiden dat ze de verwarming kwamen ontluchten. Later die dag ontdekte de vrouw dat zij een sieraad en geld miste. Zij waarschuwde toen de politie. De mannen waren tussen de 50 en 60 jaar oud, droegen een spijkerbroek en één had een grijze muts op. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt? Laat nooit onbekenden binnen! Doe niet zomaar open voor onbekende personen maar kijk goed wie er voor de deur staat. Laat de deur dicht en kijk (indien mogelijk) door de deurspion of raam. Wanneer u toch de deur open wilt doen, hou dan de ketting of de kierstandhouder erop. Vraag wie de persoon is en wat deze komt doen. Vraag meteropnemers en reparateurs naar hun legitimatie en identiteitsbewijs en controleer deze goed. Schrijf de gegevens eventeel op. Vertel direct dat u met het bedrijf of de instelling zult bellen en doe dit ook echt. Kijk in het telefoonboek voor het nummer. Sluit de deur terwijl u belt. Wilt u iemand ergens mee helpen, laat ze dan buiten staan en sluit de buitendeur terwijl u haalt wat u wilt geven (een pen, een glas water of het alarmeren van een hulpdienst bijvoorbeeld).

Lees meer over babbeltrucs.