Politie Amsterdam-Amstelland

Wie is de dode man Prins Hendrikkade?

Kleding waterlijk Prins Hendrikkade Nog steeds is onbekend wie de man is die vorig jaar november dood in de Prins Hendrikkade werd gevonden. Door het vrijgeven van een aantal foto's en een signalement hoopt het onderzoeksteam alsnog te achterhalen om wie het gaat.

Geen misdrijf
Op 25 november 2010 trof een voorbijganger in het water van de Prins Hendrikkade, ter hoogte van de rondvaartboten, het stoffelijk overschot aan van een mogelijk negroïde man. Duikers van de brandweer hebben het stoffelijk overschot uit het water gehaald. Rechercheurs van Bureau Districtsrecherche Centrum namen de zaak in onderzoek. Na sectie bleek dat deze man niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Tijdens het onderzoek is DNA afgenomen van het stoffelijk overschot. Dit DNA kwam niet overeen met dat van de bij de politie bekende vermiste personen. De man had wel een bijzondere oorlel (zie foto).

Signalement en omschrijving kleding

* 1.77 cm lang, gewicht ongeveer 60 kilo en geen tatoeages of littekens.

* Zwarte lederen jas, tot op de heupen, voorzien van een merk label "TYS" maat L.

* Zwarte broek, met aan beide broekspijpen een zogenaamde gezoomde omslag.

* Zwart overhemd, voorzien van een rood/blauwe label, merk "Finnegan" maat M.

* Daarover heen een verticaal blauw/grijs gestreept overhemd, merk Newclassic Special Disign by Lincron, maat 40.
* Zwarte lederen schoenen merk "Arco by Marc", schoenmaat 41. (zie foto).

* Blauw short, met het merk label United Sindicate.inc. Met de afbeelding van een American Football spelende Snoopy met de tekst Snoopy Superstar

Tips
Indien u informatie heeft, of denkt die te hebben, over de aangetroffen man neem dan contact op met Bureau Districtrecherche Centrum via 020-5592100.
Oorlel waterlijk Prins Hendrikkade
Schoen waterlijk Prins Hendrikkade


____________________