Scania


woensdag 30 maart 2011 9:14

Scania Production Zwolle wint Blue Rating Milieu Award 2010

Woensdag 30 maart ontving Fredrik Allard, Algemeen Directeur, Leonie Flanderijn, Manager Algemene Zaken en Wim Swankhuisen, Hoofd Management Systemen van Scania Production Zwolle de felbegeerde Blue Rating Milieu Award 2010 uit handen van Anders Nielsen, Executive Vice President Production and Logistics.
Vergroot foto

De Blue Rating Milieu wordt wereldwijd over alle Scania-vestigingen gehouden en geeft aan hoe er met milieu wordt omgegaan.

De Blue Rating is in 2006 ingesteld door Scania CV AB en vervangt de wereldwijde interne
ISO 14001 audit.

Scania Blue Rating Milieu is een methode om opvolging en richting te geven aan milieubescherming. De criteria zijn gebaseerd op de Scania milieudoelstellingen. Het doel is pro-actief werken naar: o Het verbeteren van milieubeschermingsmaatregelen. o Het vaststellen en het verspreiden van de beste manier van werken. o Het in verband brengen van zowel plaatselijke als gemeenschappelijke verbeteringsonderwerpen.

Een gekwalificeerd auditteam voert volgens de beoordelingscriteria de Blue Rating uit over alle
Scania-vestigingen. Over de gehele periode wordt bepaald welke vestiging het beste scoort en
deze ontvangt de award. Voor zowel 2009 als 2010 kwam de Zwolse vestiging van Scania als
beste uit de bus.

Opvallend is dat Scania al zo'n 10 jaar milieu op de eerste plaats heeft staan in haar strategische acties. De scores worden met 4 kleuren aangeven: blauw is excellent, groen is goed, geel is net niet voldoende en rood is slecht. Met deze methode kunnen alle vestigingen op een objectieve
manier met elkaar vergeleken worden.

Fotbijschrift: v.l.n.r. Anders Nielsen, Executive Vice President Production and Logistics, Leonie Flanderijn, Manager Algemene Zaken, Wim Swankhuisen, Hoofd Management Systemen en Fredrik Allard, Algemeen Directeur Scania Production Zwolle