Toezicht van TNO

07 april 2011

Kees Linse nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van TNO

Bij Koninklijk Besluit is de heer Dr. C.A. (Kees) Linse (1949) per 1 maart 2011 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van TNO. Hij volgt mevrouw Ir. J.M. Leemhuis-Stout op, die 10 jaar voorzitter van de Raad van Toezicht is geweest. Dr. C.A. (Kees) Linse (1949) (Foto: Fred Kamphues / TNO) Dr. C.A. (Kees) Linse (1949) (Foto: Fred Kamphues / TNO)

Per 1 maart 2011 is de tweede benoemingstermijn van mevrouw ir. J.M. Leemhuis-Stout verstreken. Conform de TNO-Wet was zij niet herbenoembaar.

Kees Linse is ondermeer lid van de Raad van Commissarissen van Akzo Nobel Nederland en lid van het bestuur van Technologiestichting STW. Hij was voor Shell actief op verschillende bestuurlijke functies, waaronder voorzitter van het Nederlandse pensioenfonds van Shell. In de periode daarvoor bekleedde hij functies bij Basell, Montell en Shell in binnen- en buitenland. Daarnaast is Kees Linse lange tijd actief geweest in bestuursfuncties voor industrieassociaties als CEFIC, VNCI en APME.

De Raad van Bestuur is overtuigd dat TNO zal profiteren van de ruime toezichthoudende en bestuurlijke ervaring van Kees Linse en zijn ervaring met het voorzitterschap van toezichthoudende organen. Ook zijn ervaring met de centrale overheid en affiniteit met de wetenschappelijke wereld vanuit het bedrijfsleven zal TNO helpen bij haar opereren.

Per 1 maart 2011 bestaat de RvT van TNO hiermee uit de volgende leden: Dr. C.A. Linse (voorzitter) Prof. dr. J.M. Bensing jkvr. ir. I.H.J. Vanden Berghe H.W. Broeders drs. C. van Dijkhuizen I.G.C. Faber MBA