Nieuw kennisplatform op het gebied van daken en gevels gelanceerd

Persbericht van Stichting Roof Update

Utrecht, 7 april Stichting Roof Update is het kennisplatform voor innovaties op daken en gevels. Wij zijn een netwerk van onafhankelijke specialisten die door actieve kennisdeling hoogwaardige en daarmee duurzame resultaten bieden voor energie-, groen- en leefoplossingen op daken en gevels.

Het streven van het platform is om naar een hogere positionering van systemen te komen door een netwerk van onafhankelijke specialisten samen te brengen dat door actieve kennis, input en overdracht hoogwaardige resultaten biedt voor energie- groen- en leefoplossingen op daken en voor gevels.

Roof Update wil een doorbraak realiseren op het gebied van denken over daken en gevels. Een Innovatie Centrum zijn dat opereert in een (nu nog) conservatieve markt. Een centrum waarin innovatieve kennis wordt gebundeld en gedeeld. Ondersteund door externe adviseurs zijn wij op zoek naar kennis en toepassingsmogelijkheden die nieuwe impulsen geven aan het verhogen van de kwaliteit van duurzame dak- en gevelsystemen.

Wij doen onderzoek naar de toepassing op het dak van nieuwe energievormen, waterbuffering en leefdaken. In 2011 realiseren we diverse proefopstellingen in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen en ondersteund door onze adviseurs. Door deze samenwerking zijn wij door diverse andere Hogescholen benadert om mee te denken over nieuwe ontwikkelingen op, aan en gebouwen.
Daar zijn we trots op. Omdat we graag willen dat onze ideeën kritisch onderzocht en doorontwikkeld worden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.roofupdate.nl



Razende Robot Reporter