Politie Hollands Midden

Haastrecht - Politie onderzoekt (poging) inbraken in woningen

Haastrecht, 07-04-2011 o Tussen zaterdag 2 april s avonds en maandagochtend 4 april is ingebroken in drie woningen in Haastrecht. Bij vier woningen aan, de Dunantstraat, de Provincialeweg West, het Jaagpad en het Kerkplein, is het gebleven bij een poging om binnen te komen.

Uit de drie woningen waar men wel wist binnen te komen werden portemonnees gestolen. De inbraken vonden plaats in een woning aan het Jaagpad, de Dunantstraat en het Marktveld. Bij de woningen werden de sloten van de achterdeur geforceerd of werden gaatjes geboord. De politie vraagt bewoners alert te blijven en de politie te bellen bij verdachte situaties.

Gaatjes boren Gaatjes boren in de stijl ter hoogte van raam- of deurboompjes is een methode die op nummer drie staat van wijzen van inbreken. Ramen en deuren die niet met een slot zijn afgesloten geven inbrekers eenvoudig de kans via het geboorde gat de sluiting openen. Door het bevestigen van raam- en deurboompjes die voorzien zijn van sloten die voldoen aan de eisen van het Keurmerk Veilig Wonen kan een dergelijke inbraak worden voorkomen.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.