Gemeente Zederik


Jubilarissen in het zonnetje gezet

Jubilaris krijgt attentie

Op woensdag 30 maart jl. zette het Fonds verstandelijk gehandicapten in verenigingsgebouw Internos in Hei- en Boeicop 39 trouwe collectanten in het zonnetje. De jubilarissen zijn al tien jaar of langer collectant in de gemeente Zederik. Ze werden toegesproken door wethouder Freije en de directeur van het fonds, Theo van Loon.

Leen Fijnekam, de collectecoördinator van Zuid-Holland, roemde de tomeloze inzet van de collectanten en gaf hen een groot compliment voor de successen die zij ieder jaar weer boeken met hun collectes. Ook bedankte hij Internos voor de gastvrijheid. Wethouder Freije overhandigde de jubilarissen een bijzondere attentie: koekjes gemaakt en verpakt door mensen met een verstandelijke beperking van "Onderling Sterk en Omstreken" in Gorinchem. Het was een geslaagde bijeenkomst die de nodige positieve reacties opleverde.

Doel van het Fonds verstandelijk gehandicapten is om geld op te halen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het Fonds steunt projecten die het mogelijk maken hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Ook in 2011 is er van 25 september tot en met 1 oktober weer een landelijke collecte.