Gemeente Maastricht

Koninklijke Mosa sponsort Geusseltbad

Op woensdag 6 april zijn de gemeente Maastricht en Koninklijke Mosa een sponsorovereenkomst overeengekomen voor het nieuwe zwembad in de Geusselt. De sponsoring houdt in dat Mosa speciale tegels levert voor het Geusseltbad met een reductie op de reguliere verkoopprijs. Met de sponsoring is een bedrag gemoeid van ongeveer ¤ 85.000,-.

Sponsorovereenkomst
De overeenkomst werd bekrachtigd door ondertekening van wethouder Gerdo van Grootheest en Mosa directeur Arthur Thomaes. Met de sponsoring van het nieuwe zwembad wil Mosa haar verbondenheid met Maastricht benadrukken. Directeur Arthur Thomaes: "Ons bedrijf is al meer dan 125 jaar aan Maastricht verbonden en heeft zich op deze plek ontwikkeld tot een innovatieve fabrikant van hoogwaardige producten. Het is voor ons dan ook heel bijzonder om met dit nieuwe product een bijdrage te leveren aan het Geusseltbad.".

Speciaal ontwikkelde tegel
De afdeling Research and Development van Koninklijke Mosa BV ontwikkelde speciaal voor het Geusseltbad een keramische tegel voor de gevel. Hiervan is een belangrijk deel van het materiaal afkomstig van tegelafval (retourmateriaal, snijverlies en restpartijen). Alle gebruikte grondstoffen voor deze tegel zijn volledig zuiver en Cradle to Cradle gecertificeerd. Deze aanpak past binnen de opdracht van de raad om het meest duurzame zwembad van Nederland te realiseren. Ook sluit het aan bij de Cradle to Cradle filosofie waarvoor de provincie een subsidie van ¤ 250.000,- aan het Geusseltbad heeft toegekend.

Meest duurzame zwembad van Nederland
De gemeente Maastricht bouwt in het Geusseltpark aan het meest duurzame zwembad van Nederland. Met behulp van deskundige adviseurs is een CO2-neutraal duurzaamheidsconcept opgesteld dat uitgaat van de principes van cradle-to-cradle. Met recht kan daarom worden gezegd dat Maastricht het duurzaamste zwembad van Nederland bouwt. Het ontwerp leidt tot een maximale reductie van energiegebruik. Voor het resterende gebruik worden technieken ingezet, zoals warmtepompen en wordt alleen nog duurzaam opgewekte energie (uit zon en wind) ingekocht. De gemaakte keuzes leiden tot een 100 procent CO2 neutraal zwembad. Dit is een unicum voor Nederland.