Politie Gelderland-Midden

Onderzoek schietpartij Arnhem (update)

Publicatiedatum: 7-4-2011 11:24:50

ARNHEM - In het onderzoek naar een schietpartij op de Nijmeegseweg, nabij de John Frostbrug in Arnhem, heeft de politie twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 31-jarige inwoner van Arnhem. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het incident. Onderzocht wordt welke rol hij daarin heeft gespeeld. Bij de schietpartij raakte een 25-jarige Arnhemmer gewond. Ook hij is intussen aangehouden als verdachte.

Het schietincident werd rond half negen door getuigen bij de politie gemeld en zou zich hebben voorgedaan voor op de Nijmeegseweg tussen de John Frostbrug en het Airborneplein. Kort na aankomst van de politie werd de 31-jarige Arnhemmer op aanwijzen van getuigen aangehouden. Hij bleek lichtgewond.

Ziekenhuis
Wat later bleek dat de 25-jarige Arnhemmer zich met verwondingen in het ziekenhuis had gemeld en vermoedelijk ook bij het incident betrokken was geraakt. Hij is buiten levensgevaar maar ligt nog wel in het ziekenhuis. Ook zijn rol in het geheel wordt onderzocht, om die reden is hij ook aangehouden. Wapens zijn tot dusver nog niet aangetroffen.

Getuigen gezocht
Het is de politie op dit moment nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld en waarom. Om die reden worden getuigen verzocht zich te melden. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(2011040653-pk)