Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

CDDN verkrijgt de opdacht voor project data kwaliteit Bel-me-niet Register.

Den Haag, 6 april 2011 - Op basis van de meest economisch voordelige inschrijving is de openbare Europese aanbesteding voor het inzichtelijk maken en verbeteren van de datakwaliteit van het Bel-me-niet Register gegund aan CDDN uit Nieuw-Vennep.

Bij het Agentschap NL (Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) is vandaag door de heren Z. Szabo, voorzitter van het bestuur van de Stichting Infofilter en M. de Boer en P. van Kooten van CDDN de overeenkomst ondertekend. De te onderhouden data betreft alle registraties in het Bel-me-niet Register. Sinds het moment van oprichting, 1 oktober 2009, zijn er bijna 6 miljoen vaste en mobiele telefoonnummers geregistreerd in het register. Dit is inclusief de 2.6 miljoen registraties van het oude Infofilter. Het doel van het register is het verminderen van irritatie bij consumenten over telemarketing. Bedrijven die telemarketing uitvoeren, moeten voordat ze gaan bellen met niet vaste klanten, eerst het Bel-me-niet Register raadplegen.

De opdracht betreft het daadwerkelijk verbeteren van de data in het Bel-me-niet Register, in de zin van het verwijderen van verouderde/incorrecte data en het toevoegen van correcte data. Een optimaal databestand zal bijdragen aan het verminderen van ergernis over verkeerde telefoontjes tussen bedrijfsleven en consument. Bedrijven die telemarketing bedrijven zullen door een goed onderhouden register met meer nauwkeurigheid bedoelde consumenten op het juiste telefoonnummer benaderen. CDDN (Communicatie Data Diensten Nederland) is al ruim 4 jaar specialist op het gebied van datakwaliteit oplossingen. Tientallen bedrijven zijn aangesloten bij het zogenaamde QualiData Basisadministratiesysteem. In de opdracht voor het Bel-me-niet Register maakt CDDN onder andere gebruik van de diensten van het Overlijdensregister en het Infotonen Register. CDDN beheert hiermede ruim 60 miljoen klantgegevens. De heer H. Leemans, directeur van de Stichting Infofilter, de beheerder van het Bel-me-niet Register is content met deze gunning. Hij is ervan overtuigd dat het project data kwaliteit bij zal dragen aan het optimaal en professioneel communiceren tussen bedrijfsleven en consument.

Einde persbericht.