Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje bezoekt The Family Factory

RVD, 7 april 2011, nr. 86

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft donderdagochtend 7 april een bezoek gebracht aan de stichting Family Factory in Culemborg. De Family Factory organiseert activiteiten waarbij ouders ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen over opvoeding en het vormgeven van het gezinsleven. Family Factory maakt deel uit van het Oranje Fonds Groeiprogramma.

De Family Factory is opgericht in 2008 om te voorzien in een lacune op het gebied van opvoedingsondersteuning aan startende gezinnen die niet voor professionele hulp in aanmerking komen. Uitgangspunt is te laten zien hoe men het beste uit het gezinsleven kan halen. De stichting biedt door heel Nederland workshops aan grote en kleine groepen (5-500 personen), onder meer tijdens ouderavonden en op kinderdagverblijven. Onder de noemer De Tijd van je Leven worden onderwerpen als time management, de Opvoedtoolbox en de onderlinge relaties tussen de ouders behandeld. De workshops worden gegeven door vrijwilligers die zelf een gezin hebben zijn en hun ervaringen willen doorgeven aan andere ouders.

De Prins van Oranje sprak met het bestuur en de vrijwilligers over de activiteiten van de stichting en met ouders over hun ervaringen met het programma De Tijd van je Leven.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.