Politie Brabant Zuid-Oost

Politie waarschuwt voor diefstal buitenkranen

Eindhoven, 07-04-2011 o Bij Politie Brabant Zuid-Oost zijn de afgelopen weken diverse aangiften en meldingen binnengekomen van de diefstal van buitenkranen van woningen. Dat gebeurde onder meer in Veldhoven, in Best en in Eindhoven. Mogelijk zijn meer mensen in meer plaatsen gedupeerd geraakt.

De waarde van de buitenkranen is over het algemeen vrij gering. Mogelijk is het de dieven te doen om koper. In enkele gevallen is echter wel veel overlast ontstaan doordat grote hoeveelheden water uit de open waterleiding zijn gelopen. Gedupeerden kunnen bij de politie via internet aangifte doen van diefstal en/of vandalisme/baldadigheid.

De politie adviseert mensen die een buitenkraan aan de voorkant van hun woning hebben, alert te zijn op de diefstal ervan. Door de waterleiding naar de buitenkraan af te sluiten, kan worden voorkomen dat er water uit de leiding loopt nadat een kraan is gestolen.

Getuigen van de diefstallen of mensen die weten wie de kranen hebben gestolen, kunnen bellen met Politie Brabant Zuid-Oost via 0900-8844.