Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 07-04-2011

Bromfietser gewond

IJSSELSTEIN Een bromfietser raakte op woensdagavond 6 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.10 uur reed een 38-jarige automobiliste uit IJsselstein over de Frankrijkstraat, komende uit de richting van de Randdijk en gaande in de richting van de Utrechtseweg. Op de kruising met de Duitslandstraat zag zij dat voor haar van links een 21-jarige bromfietser uit IJsselstein de kruising op reed. De automobiliste kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser botste tegen het linker voorspatbord van de auto en kwam op de motorkap terecht. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Inbraak Ermelo, inbreker aangehouden

IJSSELSTEIN/ERMELO Agenten hielden op woensdagmiddag 6 april, mede met de hulp van een getuige, een verdachte van inbraak aan.

Rond 12.10 uur kreeg de politie de melding dat een man bij een woninginbraak in Ermelo was betrapt en er in een auto vandoor was gegaan. De eigenaar hoorde in IJsselstein thuis. Agenten namen positie in de buurt van de woning in. Zij zagen dat de auto op de Astronautenbaan werd geparkeerd. De bestuurder, een 47-jarige man uit IJsselstein, zag de agenten echter en zette het op een lopen. Agenten gingen achter hem aan, maar raakten bij woningen het zicht op hem kwijt.

Agenten zetten het onderzoek daar voort. Een buurtbewoner zag een hand onder een tuintafel vandaan komen en seinde de agenten in. Zij troffen de verdachte inderdaad onder de tuintafel aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij is overgedragen aan de agenten van het korps Noord-Oost Gelderland. Zijn auto is in beslag genomen.

Aanrijding

HAGESTEIN Een bromfietser zag op woensdagavond 6 april een auto over het hoofd en raakte gewond.

Rond 18.35 uur reed een 17-jarige jongen uit Hagestein vanaf het erf van een woning aan de Biezenweg de rijbaan op. Daarbij zag hij een 23-jarige automobiliste uit Hagestein over het hoofd en botste tegen de linkervoorzijde. Hij kwam op het wegdek terecht en liep verwondingen aan zijn hoofd, handen en vermoedelijk een gebroken elleboog op. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.