Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht, 07-04-2011

Laagvlieger met moeders auto

UTRECHT/BREUKELEN Een jongeman maakte het op woensdagavond 6 april wel heel bont in de auto van zijn moeder. Hij reed boven de 200 km/u.

Rond 22.20 uur zag een agent die bij Lage Weide (Utrecht) stilstond, dat een automobilist met zeer hoge snelheid in de richting van Amsterdam reed. De agent ging achter hem aan, waarbij hij op zijn eigen kilometerteller zag dat de automobilist een snelheid behaalde van boven de 200 km/u. De agent kon echter op dat moment geen meting doen. Toen hij wel een meting kon doen, resulteerde dat in een snelheid van 180 km/u, terwijl er een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. Vervolgens zag de verdachte dat de politie achter hem reed en liet hij zijn gas los.

De agent gaf de verdachte ter hoogte van Breukelen een stopteken. De automobilist, een 20-jarige jongeman uit Den Ilp, was beginnend bestuurder. Hij verklaarde met de auto van zijn moeder te rijden. De agent vorderde het rijbewijs van de jongeman in en hij kreeg een proces-verbaal.

Gewelddadige winkeldief

MAARSSEN Op woensdagmiddag 6 april werd door vier mensen, waaronder twee agenten, aangifte gedaan tegen een gewelddadige winkeldief.

Rond 17.30 uur zag een medewerker van een winkel aan Bisonspoor dat een jongeman enkele spullen ter waarde van nog geen drie euro niet bij de kassa afrekende. De medewerker sprak hem aan en verzocht hem alsnog te betalen. De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Utrecht, wilde of kon dat niet, waarop hij werd verzocht mee te lopen naar een kantoortje. De Utrechter wilde ervandoor gaan, waarbij de medewerker hem tegen wilde houden. De verdachte reageerde verbaal agressief, uitte bedreigingen en viel de medewerker aan. Daarop kwamen collegas en een beveiliger hem te hulp. Waarbij de Utrechter onder controle werd gebracht. Kort daarna viel hij de beveiliger aan en moest opnieuw onder controle worden gebracht.

Agenten kwamen ter plaatse en brachten de verdachte over naar het politiebureau. Daarbij verzette hij zich en beledigde en bedreigde hij de agenten.

De medewerker van de winkel, de beveiliger en de twee agenten deden aangifte van diefstal met geweld, verzet, belediging en bedreiging. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Kleuter aangereden

WOERDEN Een meisje werd op woensdagmiddag 6 april door een bus aangereden en raakte gewond.

Rond 17.25 uur reed een 43-jarige chauffeuse van een streekbus op de Westdam weg van de halte bij het postkantoor. Omdat het erg druk was met voetgangers reed zij met een lage snelheid en hoorde plotseling een klap. Zij stopte direct en bleek een meisje van 4 jaar uit Woerden te hebben aangereden. Het meisje had op de stoep gestept en was plotseling de rijbaan opgereden. Zij is met inwendig letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Belediging

MIJDRECHT Agenten hielden op woensdagavond 6 april een verdachte aan voor belediging en niet voldoen aan bevel of vordering.

Rond 22.00 uur ging iemand met een motorscooter onderuit op de Midretstraat. De bestuurder verdween en agenten besloten de scooter mee te nemen. In afwachting van een takelbedrijf, bleven de agenten bij de scooter. Meerdere jongeren gedroegen zich zeer vervelend en de agenten vorderden hen weg te gaan. Eén van de jongeren, een 17-jarige jongen uit Mijdrecht, weigerde daaraan te voldoen. Een agent pakte hem beet en gaf hem een zet in de goede richting. De jongen bleef weigeren weg te gaan en beledigde de agent. Nog voordat hij daarvoor kon worden aangehouden, ging hij er met andere jongeren vandoor.

Agenten zagen de verdachte in een auto zitten, die over de Anselmusstraat reed. De auto werd aan de kant gezet en de verdachte aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.