200.000x een warm welkom!

Persbericht van Save The Children Nederland

Het Nederlands publiek heeft massaal de breipennen gepakt voor kinderrechtenorganisatie Save the Childr en. Eind oktober vroeg Save the Children om een babymutsje te breien voor pasgeborenen in de sloppenwijken van Delhi. De organisatie ontving in totaal ruim 200.000 mutsjes. Met de actie 'Brei voor India' wordt aandacht gevraagd voor de campagne Stop Kindersterfte. De overweldigende respons toont hoe enorm betrokken mensen in Nederland zijn bij kinderen die opgroeien in extreme armoede en bij het werk van Save the Children. Save the Children voelt zich hierdoor zeer gesteund in de strijd tegen kindersterfte.

Stop Kindersterfte!
Wereldwijd overlijden jaarlijks 8 miljoen kinderen aan ziekten die eenvoudig te voorkomen en genezen zijn. Daar wil Save the Children iets aan doen. De organisatie startte in 2010 met de campagne Stop Kindersterfte!. Save the Children wil in de komende vijf jaar ten minste 500.000 kinderen die leven in extreme armoede bereiken met gezondheidsprogramma's. Zo kan voorkomen worden, dat deze kinderen overlijden aan eenvoudig te voorkomen ziektes. Om dit te bereiken is bewustwording in Nederland van de kindersterfte problematiek en steun aan de doelstellingen van Save the Children essentieel.

Betrokkenheid
Wolwinkels, verzorghuizen, verpleeghuizen, scholen, breiclubs, bedrijven en particulieren; jong en oud pakten de breipennen. Het principe, dat er geen vraag om geld wordt gesteld, maar om iets concreets te doen voor een ander wordt zeer positief ontvangen. Bovendien is het voor veel brei(st)ers een bijzondere gedachte, dat een baby in India straks een eigenhandig gebreid mutsje op zal hebben.

Bescherming tegen onderkoeling
De 200.000 mutsjes zijn inmiddels gesorteerd en verpakt. Deze zomer zullen zij per zeecontainer de overtocht maken naar Delhi, India. Daar zullen lokale medewerkers van mobiele klinieken de Nederlandse 'kraamcadeautjes' uitdelen aan zwangere vrouwen en moeders van pasgeboren baby's. In Delhi daalt het kwik in de wintermaanden tot het vriespunt. Net als in Nederland beschermt ook in India een mutsje pasgeboren tegen onderkoeling. De Save the Children collega's in India zullen er bij vertellen, dat het mutsje speciaal voor hen is gebreid door iemand in Nederland. Een prachtig symbool van betrokkenheid!

Bedankt
De 'Brei voor India' actie is eind februari afgerond. Save the Children is alle deelnemers erg dankbaar voor de steun. Speciale dank gaat uit naar de Nationale Postcode Loterij, die deze actie mogelijk heeft gemaakt en financier is van het Stop Kindersterfte programma in Delhi.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.savethechildren.nl



Razende Robot Reporter