Siemens

Persbericht

201104. 401

Den Haag, donderdag 7 april 2011

Sitrans flowmeter behaalt sprinkler keur

Siemens heeft op de Sitrans FM MAG5100W de VdS sprinklerkeur behaald. De MAG5100W is een magnetisch inductieve flowmeter die uitermate geschikt is voor het meten van geleidende vloeistoffen zoals drinkwater, afvalwater, grondwater en proceswater. Dit maakt de meter uitermate geschikt om toe te passen in sprinklersystemen. Met het behalen van de VdS keur voldoet Siemens aan alle eisen die gelden in de sprinklerindustrie.

Een sprinklersysteem ontdekt, meldt en blust een beginnende brand. Op de werking van een sprinklersysteem moet men blindelings kunnen vertrouwen. De gevolgen van een niet of niet goed werkende sprinkler kunnen desastreus zijn. De Sitrans MAG5100W flowmeter controleert de capaciteit van de pomp van een sprinklerinstallatie, zodat deze altijd de gevraagde hoeveelheid water levert in geval van een calamiteit.

De MAG 5100W met VdS keur is verkrijgbaar in de doorlaten DN50 tot en met DN300. In combinatie met de signaalomvormers MAG5000 en MAG6000 heeft de meter een nauwkeurigheid van respectievelijk 0,4% en 0,2%. De flowmeter wordt geleverd met een unieke Sensorprom unit die, samen met de universele signaalomvormers, zorgt voor een eenvoudige en snelle inbedrijfname van de flowmeter.