Gemeente Lelystad

Stadsdichter en junior stadsdichter bekend

Donderdag 7 april 2011

Tijdens een druk bezochte finaleavond in de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad zijn op 6 april de Stadsdichter en de eerste Junior Stadsdichter van Lelystad gekozen door een 7-koppige vakkundige jury en het publiek.

Winnaars

Antonius de Knegt (pseudoniem voor Marcel van Kersbergen) is unaniem gekozen tot Stadsdichter van Lelystad voor de periode 2011 - 2012. Michel Dijkstra (17) werd eveneens unaniem gekozen tot Junior Stadsdichter van Lelystad voor de periode 2011-2012.

Juryoordeel

De jury typeerde de presentatie van Antonius de Knegt als: gedicht goed opgebouwd; mooie, sterke tekst met een fijn ritme. Deze dichter heeft een mooie stem om naar te luisteren en zijn gebaren onderstrepen wat hij zeggen wil. Over Michel Dijkstra werd gezegd dat hij een wijs gedicht had geschreven, dat veelzeggend is in weinig woorden. Hij verstaat de kunst om iets in mooie rust over te brengen.

Gedichten voor en over Lelystad

Van de Stadsdichter wordt verwacht dat hij zes gedichten in een jaar schrijft voor de gemeente Lelystad. De Junior Staddichter schrijft drie gedichten op jaarbasis. Laatstgenoemde wordt daarbij gecoacht door voormalig Stadsdichter Petanak.
Ja