Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 07-04-2011

Oisterwijker simuleert ongeneeslijke ziekte na aanhouding belediging

OISTERWIJK: Een 45-jarige automobilist uit Oisterwijk heeft op een bijzonder respectloze manier geprobeerd onder een bekeuring wegens belediging uit te komen. Hij simuleerde een ongeneeslijke ziekte.

De man werd woensdagmorgen rond 11.15 uur staande gehouden bij een verkeerscontrole op de Bedrijfsweg, omdat hij te hard reed. Hij gedroeg zich vervelend en vond hij het nodig de agent die hem een bekeuring gaf, uit te schelden. Daarop werd de Oisterwijker aangehouden. Op het bureau vertelde hij in tranen dat hij zo emotioneel was geworden, omdat hij net in het ziekenhuis gehoord had dat hij een ongeneeslijke vorm van kanker had. Op basis van dat verhaal toonde de agenten compassie en werd hij direct in vrijheid gesteld. Een telefoontje naar het
ziekenhuis wees later echter uit dat de man helemaal niet ongeneeslijk ziek is. Daarom wordt de Oisterwijker alsnog vervolgd voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

Agenten controleren in Tilburg-Noord op vervoer van schoolkinderen

TILBURG: Agenten van het team Tilburg-Noord/Oisterwijk hebben
woensdagmorgen een verkeerscontrole gehouden bij twee scholen aan de Van Anrooylaan. Tussen 07.30 en 09.00 uur werden twintig ouders bekeurd die hun kinderen kwamen afzetten. Ze kregen die bekeuringen omdat hun kroost niet in een kinderzitje zat, terwijl dat gezien de geringe lengte van de kinderen wel moet. Ook waren er kinderen die geen gordel droegen. Los daarvan werden nog vijf volwassenen betrapt op het niet dragen van de gordel. De controle, die was aangekondigd bij de scholen, gebeurde omdat nog te veel kinderen slachtoffer worden in het verkeer, terwijl ze niet op de juiste manier in de auto zitten.

Tilburgs meisje (12) mist mobieltje na straatroof

TILBURG: Een 12-jarig Tilburgs meisje heeft aangifte gedaan van straatroof. Ze stond met enkele andere jongeren woensdagavond rond 20.00 uur op de Arendlaan/Condorstraat toen twee meiden op een scooter passeerden en de telefoon van het meisje uit haar handen trok. De twee meiden reden vervolgens verder. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 07-04-2011 12:05 | © Regio Midden en West Brabant |