Goudse leerlingen winnen VVN ontwerpwedstrijd

Persbericht van Veilig Verkeer Nederland

Amersfoort, 7 april 2011 - Twee leerlingen van de Leonardoschool in Gouda mogen zich de gelukkige winnaars noemen van een Gazelle nieuwe fiets. Nuccia van der Poel en Chimene Kling (beide uit groep 5/6) wonnen voor hun school de hoofdprijs in de ontwerpwedstrijd die Veilig Verkeer Nederland (VVN) eerder dit jaar organiseerde ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de actie 'Op voeten en fietsen naar school'.

Fiets van de toekomst
De opdracht voor de deelnemers was om de fiets van de toekomst te ontwerpen. In totaal zijn 400 inzendingen bij VVN binnengekomen. Nuccia en Chimene gingen met de prijs aan de haal omdat zij goed nagedacht hebben over de situatie in de toekomst. Ze hebben bij het ontwerp rekening gehouden met een hogere waterstand en de fiets daarop aangepast. VVN-directeur Linda van der Eijck zal zal Nuccia en Chimene de fiets, een Gazelle Esprit, aanstaande maandag (11 april) overhandigen.

Over Veilig Verkeer Nederland
Kinderen, ouders, jongeren, ouderen, fietsers, automobilisten, bromfietsers: iedereen heeft het recht veilig de straat op te kunnen. Veilig Verkeer Nederland is de maatschappelijke organisatie die zich inzet voor dat recht, door zoveel mogelijk mensen te inspireren, te stimuleren en ze actief bij verkeersveiligheid te betrekken. VVN wordt daarbij gesteund door ruim 30.000 leden en donateurs.

*

Links:
http://www.vvn.nl



Razende Robot Reporter