Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.20 uur

Utrecht, 07-04-2011

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Op woensdagmiddag ontstond er een aanrijding, waarbij een bus en een fiets betrokken waren.

Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een stadsbus en een fiets, op de kruising van het Neude met de Lange Jansstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en daar bleek dat de 34-jarige buschauffeur uit Culemborg reed over de Lange Jansstraat, komende uit de richting van de Potterstraat en gaande in de richting van het Janskerkhof. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats, net na de kruising van de Lange Jansstraat met het Neude, stak een 20-jarige man uit Utrecht op zijn fiets plotseling over. Hierdoor ontstond een aanrijding, waardoor de fietser ten val kwam. Het slachtoffer is met letsel aan zijn enkel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Diefstal uit auto

UTRECHT De tas van een vrouw werd op woensdagavond uit haar auto gestolen toen ze even uitstapte. De politie zoekt getuigen.

Een vrouw reed omstreeks 21.15 uur over de Vechtdijk toen zij een steen op de weg zag liggen. De 32-jarige vrouw uit Bulgarije bracht haar auto tot stilstand en stapte uit om de steen weg te halen. Twee licht getinte jongens, tussen de 12 en 15 jaar oud, hebben op dat moment haar tas uit de auto gestolen. Via het pad bij het verzorgingstehuis zijn de dieven de wijk in gelopen.

De politie zoekt getuigen. Als u informatie heeft over deze zaak, kunt u contact opnemen via 0900-8844.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Op woensdagochtend vond een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter. De automobilist reed door.

Rond 08.50 uur kreeg de politie melding van een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Stationsstraat, aan de kant van het Stationsplein. De auto zou na de aanrijding zijn doorgereden. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat een 29-jarige vrouw uit Utrecht rond 08.40 uur op haar scooter over het fietspad reed, parallel gelegen aan het Stationsplein, in de richting van het Smakkelaarsveld. De bestuurder van de grijze auto, type Sedan, reed in dezelfde richting en sloeg rechtsaf de Stationsstraat in. Deze persoon zag de vrouw op de scooter over het hoofd. In een poging om de aanrijding te voorkomen, kwam de vrouw ten val. Het is nog onbekend of de auto de vrouw heeft geraakt. Door de val raakte de vrouw lichtgewond.

De politie is op zoek naar getuigen. Als u meer informatie heeft over deze zaak, kunt u contact opnemen via 0900-8844.

Hennep aangetroffen

UTRECHT De politie heeft woensdagavond in een huis een grote hoeveelheid henneptoppen aangetroffen. Vijf verdachten werden aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie bij Meld Misdaad Anoniem en politieonderzoek werd in een huis aan de Tomaatstraat een grote hoeveelheid henneptoppen aangetroffen. De politie belde omstreeks 19.00 uur aan bij de woning. Toen er na meerdere malen bellen nog niet werd opengedaan, hebben de agenten de deur geforceerd. In de woning waren vijf personen aanwezig, waarvan drie vrouwen van 38, 44 en 48 jaar uit Utrecht. Ook waren er twee mannen, één van 37 jaar uit Houten en één van 47 jaar uit Nijmegen. Deze vijf personen werden aangehouden en in verzekering gesteld. Een zesde verdachte wist te ontkomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

In de woning werd een flinke hoeveelheid henneptoppen aangetroffen, met vermoedelijk een waarde van tienduizenden euros. De politie heeft alles in beslag genomen.

Hennepplantage

DE MEERN Op woensdagmiddag werd een hennepplantage aangetroffen, een man werd aangehouden.

Agenten gingen omstreeks 12.55 uur naar een woning aan de Herfst. Volgens een melding bij Misdaad Anoniem zou daar een hennepplantage zijn. In de woning bleek niemand aanwezig te zijn. De agenten hebben de deur geforceerd en troffen daar 32 hennepplanten aan. Even later verscheen de 37-jarige man uit De Meern bij zijn woning en hij werd aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen.

Brandstichting

UTRECHT De politie zoekt twee jongens die op woensdagavond een brandje stichtten bij een school aan de Wevelaan.

Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding dat er iets in de brand stond tegen een school aan de Wevelaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek het om een plastic plaat te gaan en een bordje met een nummer er op. De brandweer had gezien, dat er twee jongens op een zwarte Zip 45 wegreden. Ook getuigen uit de omgeving bevestigde dit.

Als u meer informatie heeft over deze zaak, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.