Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 07-04-2011

Man pleegt verzet bij invordering rijbewijs

AMERSFOORT Tegen een 32-jarige automobilist uit Amersfoort wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat hij zich verzette toen hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Politiemensen betrapten de Amersfoorter woensdag 6 april omstreeks 21.00 uur bij een trajectmeting met een onopvallend videovoertuig op een forse snelheidsovertreding op de Rijksweg A28. De man reed na gecorrigeerde snelheid 155 km/u terwijl 90 was toegestaan.

Toen bij zijn aanhouding duidelijk werd, dat hij zijn rijbewijs moest inleveren, ging de man door het lint. Met enig geweld moest hij onder controle worden gebracht om hem te kunnen boeien. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Twee mannen en een vrouw aangehouden

AMERSFOORT Een 38-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Roemenie en een 35-jarige man uit Amersfoort zijn opgepakt op verdenking van het stelen/helen van fietsen.

Een getuige zag woensdag 6 april omstreeks 18.30 uur dat een man en een vrouw fietsen op een aanhangwagen op de Van der Doesstraat plaatsten. Politiemensen spraken het tweetal aan en daaruit werd duidelijk dat zij de fietsen zojuist op verschillende adressen hadden gekocht. Uit controle van de framenummers bleek, dat twee fietsen als gestolen stonden gesignaleerd en werd het tweetal aangehouden. Juist op dat moment kwam de man aanlopen, van wie het tweetal de fietsen had gekocht. Hij werd ook aangehouden.

De aanhangwagen met daarop nog 6 fietsen werd overgebracht naar het bureau. Het drietal is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Opgepakt voor bekladding

AMERSFOORT Een 16-jarige jongen uit Amersfoort is betrapt op baldadigheid/vernieling.

Getuigen hadden gezien dat hij op woensdag 6 april omstreeks 12.35 uur de deur van het wijkcentrum met een viltstift/zwarte verf aan het bekladden was. Na onderzoek werd hij aangetroffen op het hekje van de voetbalkooi. Hij werd meegenomen naar het bureau. Daar bekende hij het feit. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat hij niet wilde meewerken aan een afdoening via HALT regio Utrecht.