Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht, 07-04-2011

Brandstichting

RHENEN De politie is op zoek naar getuigen van brandstichting die op woensdagmiddag plaatsvond.

Rond 16.35 uur kreeg de politie een melding van brandstichting bij een gebouw aan de Valleiweg. Agenten gingen direct ter plaatse en daar hoorden ze van een getuige dat er drie licht getinte kinderen op de fiets vertrokken waren, vanaf de container waarin brand was gesticht. De brandweer bluste de brand en de politie onderzoekt de zaak.

Als u meer informatie heeft over de brand, neem dan contact op via 0900-8844.

Diefstal

VEENENDAAL Op woensdagmiddag werd een man aangehouden op verdenking van diefstal.

Omstreeks 17.20 uur surveilleerden agenten in de Schepenbuurt. Daar zagen de agenten een man op een motorscooter rijden, zonder helm en zonder kentekenplaat. De agenten wilden hem controleren, maar toen hij dat door kreeg ging hij er vandoor. Hierop stelde de politie een onderzoek in. Binnen enkele minuten zagen ze hem een brandgang in rijden achter de Jan van Goyenstraat. Daar werd de 23-jarige man uit Veenendaal aangehouden op verdenking van diefstal van de motorscooter. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden

RENSWOUDE Een man werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Ook stond de man gesignaleerd.

De politie kreeg omstreeks 02.40 uur een melding van een inbraak aan het Prunushof, waar een onbekende man in een garage had gestaan. Agenten gingen op zoek in de omgeving en één van hen trof op de Plantanalaan onder verdachte omstandigheden een man aan. Hij controleerde de man en vervolgens bleek dat hij gesignaleerd stond voor een ander feit. Destijds werd de man veroordeeld voor een poging inbraak in een woning. Ook had de man inbrekerswerktuigen bij zich. De 49-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is in verzekering gesteld.

Controle coffeeshop

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Op woensdagmiddag vond een integrale controle plaats bij een coffeeshop.

Tussen 15.00 uur en 16.30 uur heeft de politie in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de brandweer, de Veiligheidsregio Utrecht en de Douane een controle gehouden in een coffeeshop in Driebergen. Er werd gecontroleerd op affichering, harddrugs, overlast, de aanwezigheid van jeugdigen en de hoeveelheid van de drugs die verkocht werd.

Alle personen die in het pand waren en later het pand wilde betreden werden door agenten gecontroleerd. Er werden geen strafbare feiten geconstateerd. De brandweer controleerde op brandveiligheid, alles bleek in orde. De douane controleerde in verband met accijnsheffingen, maar constateerde ook geen overtredingen.