Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.40 uur

Utrecht, 07-04-2011

Diefstal uit woning

BUNNIK Een bewoonster van een woning aan de Burgemeester van der Weijerstraat heeft aangifte gedaan van insluiping in haar woning.

Op woensdag 6 april tussen 13.00 en 14.00 uur zag men kans om uit haar woning diverse sieraden te stelen. Uit onderzoek bleek dat men de woning kon binnengaan door zogenaamd te hengelen via de brievenbus, waarna men de voordeur kon openen. Tot nu toe ontbreekt ieder spoor van de insluiper(s).

De politie adviseert om zowel overdag als s nachts, altijd het slot van de voordeur op slot te draaien en de sleutel uit het slot te halen. Kijk voor meer preventietips op

www.politiekeurmerk.nl en www.stopdecriminaliteit.nl

Botsing tussen fietser en snorfietser

ZEIST Een 15-jarige fietser uit Zeist en een 18-jarige snorfietser uit Driebergen-Rijsenburg kwamen ten val, nadat zij met elkaar in botsing waren gekomen.

De fietser reed woensdag 6 april omstreeks 21.45 uur op de Oude Arnhemseweg om een geparkeerde auto heen, met de bedoeling het fietspad op te rijden. Hij zag echter de uit tegenovergestelde richting naderende snorfietser over het hoofd. Ambulancepersoneel onderzocht de snorfietser die schaafplekken en een gekneusde heup opliep, maar niet naar het ziekenhuis hoefde. De fietser raakte niet gewond.

Bromfietser gevallen

BILTHOVEN Een 75-jarige man uit Baarn werd ter observatie vervoerd naar het ziekenhuis na een val met zijn bromfiets.

De man reed woensdag 6 april omstreeks 17.45 uur over de Maartensdijkseweg en kwam zonder iets te raken ten val. Politiemensen kwamen ter plaatse en spraken de man aan. Hij wist zich niets meer te herinneren en kon niet aangeven waarom hij was gevallen.