Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.30 uur

Utrecht, 07-04-2011

Mannen aangehouden

BAARN Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal.

Het tweetal, 36 en 43 jaar, uit Hongarije, probeerde op woensdag 6 april omstreeks 11.10 uur de portemonnee uit een jas van een bouwvakker te stelen. Deze was aan het werk op een steiger bij kasteel Groeneveld. Hij zag de diefstal gebeuren en sprong van de steiger. Ondertussen wist hij ook de politie te alarmeren. Die hield de twee mannen aan en sloten hen in voor nader onderzoek en verhoor.

Verkeerscontrole

BAARN Bij verkeerscontroles op woensdag 6 april tussen 20.30 en 22.00 uur op de Eemweg werden ongeveer 100 bestuurders gecontroleerd.

Eén bestuurder moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. De automobilist, een 37-jarige man uit Baarn, bleek 300 ug/l alcohol in zijn bloed te hebben. Daarnaast kregen diverse bestuurder een bekeuring voor onder meer niet handenvrij bellen, niet dragen van de gordel en voor technische gebreken aan de auto.

Politie zoekt getuigen mishandeling

BAARN De politie is op zoek naar een aantal belangrijke getuigen van een mishandeling die plaatsvond, op woensdagmiddag 23 maart, in de Hoofdstraat.

Rond 15.30 uur fietste een 64-jarige Soester, samen met zijn partner, over de Hoofdstraat in de richting van de Brink. De hoofdstraat is een smalle straat waar een eenrichtingsmaatregel geldt voor gemotoriseerd verkeer. Uit tegengestelde richting naderde vervolgens een donkergroene personenauto die weinig ruimte overliet om elkaar te passeren. De fietser en zijn partner zijn afgestapt om een aanrijding te voorkomen, maar kennelijk voelde de bestuurder zich door deze handeling uitgedaagd. De bestuurder stapte uit zijn auto en zocht het conflict met het slachtoffer. Dit escaleerde zodanig dat de Soester meerdere klappen in het gezicht kreeg en in een heg werd geduwd. Het slachtoffer liep hierdoor licht letsel.

Een aantal passanten probeerde het slachtoffer te ontzetten, wat uiteindelijk lukte. Deze getuigen hebben zich echter nog niet gemeld. Het gaat daarbij om een jongeman van ongeveer 35 jaar oud, die zwart achterover gekamd haar had en een bril in zijn haar droeg. Hij had een gebruinde huidskleur en was gekleed in een donkerblauwe trui. De tweede getuige betrof een oudere man, enigszins kalend met lang grijs haar aan de zijkanten. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 70 jaar en hij was gekleed in een kakikleurig windjack.

Van de verdachte is het navolgende signalement bekend:


- Blanke man, ongeveer 50 jaar oud, 1.85 meter lang, smal postuur en ingevallen wangen. De verdachte had kort grijs/zwart haar en was gekleed in een lichtblauwe spijkerbroek en een geruit overhemd in de kleuren rood/wit en blauw. Dit overhemd droeg de man over zijn broek.

De politie verzoekt de bovengenoemde getuigen of andere passanten en omstanders die getuige zijn geweest van deze mishandeling contact op te nemen met de politie in Baarn via het telefoonnummer 0900-8844. Ook eventuele personen die menen de bovengenoemde verdachte te kennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via hetzelfde telefoonnummer. Mocht u het anoniem willen delen met de politie dan kan dat via het meldingsnummer 0800-7000.