Gemeente Haaksbergen


Nieuwe wethouder

07-04-2011 Nieuwe wethouder

De VVD heeft de 48-jarige Jan Martin van Rees uit Boekelo gevraagd om de functie van wethouder in de gemeente Haaksbergen te gaan vervullen. Hij zal na benoeming door de raad als opvolger van vertrekkend wethouder Erdo Smit per 1 mei a.s. de portefeuille Financiën en Economische Zaken, Werk & Inkomen, Personeel & Organisatie en Milieu & Afval gaan vervullen.

Sinds november 1997 is Van Rees werkzaam als zelfstandig ondernemer. Per 1 mei a.s zal hij zijn ondernemersactiviteiten beëindigen. Voorheen werkte Van Rees onder meer bij Adviesbureau PNO en bij de Overijsselse Ontwikkelings Maatschappij (tegenwoordig Oost NV). Jan Martin van Rees is inmiddels ruim twintig jaar actief binnen de VVD.

Van 1994 tot 1999 was Van Rees raadslid in de gemeente Enschede en van 2001 tot 2007 bestuurslid c.q. voorzitter van de VVD afdeling Enschede. Tevens is hij maatschappelijk actief in verenigingsverband. De zetel, die hij bij de recente verkiezingen van de Provinciale Staten heeft verworven zal hij in verband met mogelijke belangenverstrengeling ter beschikking stellen. De fractie en het bestuur van de VVD in Haaksbergen zijn ingenomen met zijn kandidatuur en rekenen op een vruchtbare samenwerking binnen college en raad.