Gemeente Haaksbergen


Sloop Frankenhuis

07-04-2011 Sloop Frankenhuis

Op het voormalige bedrijventerrein aan de Salomon Frankenhuisrotonde staat nu nog het karakteristieke bedrijfspand dat in de volksmond bekend staat als `Frankenhuis'. Binnenkort wacht de slopershamer. Het lot van een in onbruik geraakt bedrijfspand dat niet met de tijd mee kon. Maar na het sloopwerk volgt de wederopbouw. Van woningen welteverstaan.

De woningbouwplannen voor het voormalige Frankenhuis-terrein zijn indrukwekkend. Eind vorig jaar lag het ontwerp bestemmingsplan al ter inzage. Op ruim twee hectare - begrensd door Goorsestraat, Lansinkstraat en Werfheegde - moet binnenkort een moderne woonwijk verschijnen met huurappartementen en koopwoningen. De gemeente is eigenaar van de grond waarop de oude fabriekspanden nog staan.

Overlast beperken

Komende maandag, 11 april, wordt een begin gemaakt met de sloop van de panden en met de sanering van de grond. De Rijssense Gebouwen Sloperij (RGS) voert de werkzaamheden op het voormalige Frankenhuis-terrein uit. Om de overlast tot een minimum te beperken werkt de RGS alleen op werkdagen tussen 7 uur 's ochtends en 17.00 uur 's middags. Stof wordt tegengegaan met een zogeheten nevelkanon en wat betreft geluidsoverlast worden uiteraard de wettelijke normen gerespecteerd.

Voor bouwvak klaar

Vanaf maandag 25 april staat er op het sloopterrein een mobiele puinbreker, tot aan het einde van de werkzaamheden. Dat betekent overigens niet dat deze puinbreker continu wordt gebruikt. Aanvoer van materieel en afvoer van onder meer puin vindt grotendeels plaats via de Werfheegde. Dat is een dertigkilometerweg, waardoor extra verkeersmaatregelen niet nodig zijn. De werkzaamheden nemen ongeveer drie maanden in beslag, maar zijn in ieder geval voor de bouwvak afgerond. Grontmij houdt dagelijks toezicht op de werkzaamheden. Toezichthouder namens Grontmij is Rob Jansen. Hij is uitsluitend tijdens kantooruren te bereiken op zijn mobiele nummer 06 - 53 36 44 99.