Gemeente Haaksbergen


Herstrating

07-04-2011 Herstrating

Vorige week is de gemeente begonnen met het herstraten van de Verdistraat. Vooral bij de parkeerplaatsen en de plantvakken was dat hard nodig. Als de herstratingswerkzaamheden in de Verdistraat klaar zijn, dan wordt er ook nieuw groen ingeplant. Vervolgens is het de beurt aan de Braak (vanaf huisnummer 4 tot en met de Hibbertstraat) en delen van de Hibberstraat (vanaf de Braak tot aan het Meuke).

De bestaande bestrating wordt eerst verwijderd en er daarna weer vlak ingelegd. Het vervallen muurtje rondom de Bron wordt opgeruimd. De oude verlichting wordt vervangen. Een groenstrook die te smal is om goed beplanting in te kunnen laten groeien en waar momenteel iedereen doorheen loopt, wordt dichtgestraat. De werkzaamheden aan de Braak en Hibbertstraat nemen naar verwachting hooguit twee weken in beslag.

Tijdens deze werkzaamheden wordt geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken. Zo blijven de winkels bereikbaar via de Spoorstraat. Als de Braak aan de beurt is, dan zal het doorgaande verkeer worden omgeleid via de Markt, voor het gemeentehuis langs. Zodra het gedeelte van de Braak gereed is, zal het verkeer worden geleid via de Braak, zodat het gedeelte van de Hibbertstraat herstraat kan worden.