Gemeente Kaag en Braassem

Subsidie voor de Kuyperij


Woensdag 6 april is de eerste paal geslagen voor het woningbouwproject de Kuyperij. De gemeente Kaag en Braassem heeft zich hardgemaakt voor het verkrijgen van een subsidie uit de âTijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojectenâ die speciaal is ingesteld om stilgevallen projecten, veroorzaakt door de crisis, te stimuleren. De herontwikkeling van een prachtige locatie in het centrum van Roelofarendsveen, de Kuyperij, is zoân project waarvoor een subsidie van â¬300.000,- is toegekend.

Eén van de voorwaarden was wel dat de ontwikkelaar, de Raad Bouw, voor het einde van 2010 zou starten met de bouw. Wethouder Ruimtelijke projecten, Jan Uit den Boogaard: "Wij zijn erg tevreden over het feit dat de Raadbouw de ontwikkeling na toekenning subsidie zo voortvarend heeft opgepakt. Na een jarenlange stagnatie van het project ziet het er naar uit dat er nu daadwerkelijk gebouwd gaat worden." Het college heeft besloten om het bedrag specifiek in te zetten ten gunste van de potentiële kopers van woningen met een verkoopprijs onder de â¬170.000,- én om de openbare ruimte in en rondom het project te verbeteren. "Juist in een tijd dat voornamelijk starters door de strengere regels voor het verkrijgen van een hypotheek lastig een woning kunnen kopen op de woningmarkt, vinden wij het belangrijk juist hen te ondersteunen. Woningen voor starters willen wij zodoende nog aantrekkelijker aanbieden aan starters, door een subsidie van â¬10.000 per woning toe te kennen en maximaal vijf starterleningen aan te bieden van â¬30.000,- per woning. Daarnaast is voor de openbare ruimte een kwalitatieve en duurzame slag te slaan met de subsidie en kan de verkeerssituatie eveneens verbeterd worden. Een extra voetgangersbrug ter hoogte van de Essenweg is hiervan één van de opties.â

Ik ben starter en wil me aanmelden voor de subsidie, wat moet ik doen? U kunt voor de subsidie in aanmerking komen door een schriftelijke subsidieaanvraag in te dienen bij de gemeente Kaag en Braassem. Onder Wonen en bouwen > Starters > Subsidie woningbouwproject 'de Kuyperij' kunt u meer informatie vinden over de subsidieaanvraag. Let op! U kunt de subsidieaanvraag pas indienen, nadat u bent ingeloot.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met één van onze klantadviseurs, te bereiken via het telefoonnummer (071) 332 72 72.

SDC11762
Â