GroenLinks

Start JongWB: Hellingproef

Donderdag 7 april 2011, 12:26u - Anna van Dijk

Hellingproef is het jong wetenschappelijk bureau van GroenLinks. Het bureau organiseert inhoudelijke, interactieve en originele activiteiten en biedt een netwerk aan jongeren die geïnteresseerd zijn in wetenschap, politiek en ideologie. Vanuit verschillende expertises werpen studenten en afgestudeerden een frisse blik op groene en linkse politiek.

Initiatiefnemers zijn drie ex-stagiairs van het Wetenschappelijk Bureau, die goed hebben nagedacht over de meerwaarde van een JongWB. Die toegevoegde waarde zien zij vooral in het samenbrengen van jongeren met verschillende expertises die een frisse blik kunnen werpen op groene en linkse politiek. Studenten en afgestudeerden willen naast hun werk of studie graag hun kennis en inzichten delen, en leren van andermans specialisme. Gelet op de vele enthousiaste aanmeldingen voor de startbijeenkomst voorziet het JongWB duidelijk in een behoefte.

Voor de zomervakantie organiseert het JongWB nog twee activiteiten en gaat ze om de tafel zitten met een klankbordgroep. Aan de hand van feedback vanuit de doelgroep en haar eigen ideeën zal het JongWB een afwisselend programma samenstellen voor het komende jaar. Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de mailinglist door een mailtje te sturen naar jongwb@groenlinks.nl.

28 april: Leipe lezing met Dick Pels en Remieg Aerts Op 28 april a.s. vindt de volgende bijeenkomst plaats van het Jong Wetenschappelijk Bureau. Op deze avond gaan we een blik werpen op populisme en persoonscultus in de Nederlandse politiek. Directeur van het Wetenschappelijk Bureau Dick Pels (socioloog) houdt een lezing over grafmonumenten van politieke helden, waarna hoogleraar Politieke geschiedenis aan de Radboud Universiteit te Nijmegen Remieg Aerts vanuit de historische hoek het fenomeen persoonscultus zal belichten. Aerts schreef het boek Het aanzien van de politiek over het imago van politiek in Nederland. Kan en mag democratische politiek eigenlijk wel aanzien hebben, of moet zij juist streven naar maximale gewoonheid en herkenbaarheid?

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar jongwb@groenlinks.nl . Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!