Bij senior mag iedereen aanschuiven

Persbericht van Pressrecord Public Relations

Culinair onderzoek onder senioren toont verrassende resultaten

Zeist, 7 april 2011 - Aan tafel is altijd een plekje vrij voor iemand die spontaan aanschuift. 92 procent van de senioren ontvangt graag spontane eters. 78 procent heeft hiervoor zelfs genoeg eten in huis. Dit blijkt uit een breed onderzoek onder 1.100 leden van seniorencommunity Goedenwel. Wat er op tafel komt is veel gevarieerder dan vroeger. Bijna 60 procent geeft aan dat zijn smaak in de loop der jaren is veranderd. Toch zijn aardappelen, groenten en vlees nog altijd de meest gegeten combinatie.

Eten
62 procent eet weleens biologische producten waarvan slechts 2 procent dit altijd doet. Biologische producten worden hoofdzakelijk gegeten wegens de goede omgang met dieren, maar ook de gezondheid en meer smaak zijn belangrijke redenen. De meest gehoorde reden om niet biologisch te eten is dat men het te duur vindt. Minder gezond eten gebeurt ook. Een kwart eet wekelijks een pizza, frietje of een pannenkoek.

Inspiratie
Recepten voor meer bijzondere gerechten komen veelal uit de supermarktbladen, zoals Boodschappen, of de Allerhande (32%). Ruim 20 procent haalt inspiratie voor recepten van het internet. Bovendien heeft 42 procent weleens een kookcursus gedaan. "Eten is een sociaal gebeuren, dat is voor senioren niet anders. Onze leden wisselen dagelijks recepten met elkaar uit in daarvoor bestemde groepen. Het is goed om te horen dat zij onder andere hierdoor meer gevarieerd gaan eten." aldus Dana Mons, formule manager van Goedenwel.nl.

Over Goedenwel
Goedenwel is een initiatief van Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55plus doelgroep tegemoet te komen in een nieuwe levensfase. Deze derde levensfase, die volgens menigeen start rond het 55e levensjaar, brengt een hoop vragen met zich mee. Hoe lang wil ik nog werken, hoe is mijn pensioen geregeld, hoe blijf ik gezond, maar ook: Welke droom wil ik nog realiseren? Goedenwel speelt op al deze vragen in en geeft leden de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Naast de community zijn er vacatures voor senioren te raadplegen en vragen te stellen aan een panel van experts. De community heeft 38.000 leden.

Over Achmea Innovation Capital
Goedenwel is een initiatief van Achmea Innovatie. Andere initiatieven zijn: myler.nl, mijnerfenisgoedgeregeld.nl, pensioenkoers.nl en goedgenoeg.nl.

*

Links:
http://www.goedenwel.nl



Razende Robot Reporter