Texeltoer.nl leidt toerist langs alle highlights

Persbericht van Marketing Vandaag

Toeristisch Texel als eerste eiland ter wereld compleet virtueel in kaart gebracht



Texel is het eerste eiland ter wereld dat alle toeristische trekpleisters volledig in kaart brengt door middel van haarscherpe, handgemaakte 360-gradenfoto's. Texeltoer.nl biedt een overzicht van musea, strand, hotels, de vuurtoren, winkels, restaurants, cafés, evenementen en meer. Op dit moment zijn ruim 1.150 foto's in Texeltoer.nl geïntegreerd is. Ook is Texel opgenomen als onderdeel van het eerder gelanceerde Hollandtoer.nl. Vanaf heden wordt er elke maand een andere toeristische stad of locatie compleet opgeleverd.

SAMENWERKING VVV TEXEL
Voor de lancering van Texeltoer.nl een intensieve samenwerking aangegaan met VVV Texel. Ook voor de lancering van de andere toeristische locaties ligt een samenwerking met de locale VVV's in het verschiet. Verder is het Texelse Grand Hotel Opduin is betrokken. Dit hotel geeft gratis twaalf weekenden weg aan bezoekers van Texeltoer.nl. Dit gebeurt via een prijsvraag die binnenkort te vinden is op Texeltoer.nl.

TEXELTOER AUT DEUTSCH
Hollandtoer.nl inclusief Texeltoer.nl is per heden ook beschikbaar in de Duitse taal. Duitsers vormen de primaire buitenlandse toeristengroep die naar Nederland afreist. Een Engelstalige versie is in de maak. De vertalingen vormen een voorbode van de lancering van Hollandtoer in het buitenland.

ONDERDEEL VAN HOLLANDTOER.NL
Texeltoer.nl is onderdeel van Hollandtoer.nl. Na ruim drie jaar ontwerpen en fotograferen zijn reeds van 30 locaties (steden, dierentuinen, etc.) impressies gemaakt. Texel is echter als eerste locatie volledig in kaart gebracht. Anders dan bij gewone 'platte' foto's tracht Hollandtoer.nl een beleving bij de bezoeker te creëren. Doel hiervan is om de toerist enthousiast te maken om de locaties in het echt te gaan bezoeken. De bezoeker kan onder andere rondkijken in een hotelkamer, de sfeer proeven op het terras en alvast een deel van de schilderijen in het museum bekijken.

ELKE MAAND EEN NIEUWE LANCERING
Ná april 2011 wordt er elke maand een nieuwe locatie in Nederland volledig fotografisch in kaart gebracht. De eerstvolgende locatie wordt één van de steden Haarlem, Delft of Dordrecht. De lancering hiervan vindt plaats in mei 2011.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.texeltoer.nl
Bijlage:
* persbericht - texeltoer leidt toerist langs alle toeristische highlightsdocx




Razende Robot Reporter