Politie Gelderland-Midden

Jongen aangehouden op verdenking van openlijk geweld
Publicatiedatum: 7-4-2011 13:54:07

SCHERPENZEEL- Een 15-jarige jongen uit Elst is woensdagochtend 6 april gewond geraakt aan zijn gezicht nadat hij door een aantal jongens zou zijn geslagen op de Renessersteeg. Ook zouden twee vrienden, van 14 en 15 jaar uit Scherpenzeel, van het slachtoffer mishandeld zijn door de groep. Ze hielden hier vermoedelijk geen letsel aan over. De politie kon later op de ochtend een 15-jarige jongen uit Elst (Utrecht) aanhouden. De politie onderzoekt wat het aandeel van de jongen was.

Het slachtoffer fietste rond 08.00 uur met zijn twee vrienden naar school toen ze de groep jongens tegen kwamen. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de slachtoffers door meerdere jongens zouden zijn geslagen en geschopt. Het drietal meldde de mishandeling bij de politie waarna er direct een onderzoek werd ingesteld. De jongen uit Elst kon op basis van het door de slachtoffers opgegeven signalement aangehouden worden op de Koninginneweg in Hoevelaken. De politie is nog op zoek naar de andere jongeren en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De drie slachtoffers hebben aangifte gedaan.

Getuigen
Heeft u woensdagochtend 6 april iets gezien van de mishandeling en heeft u de politie nog niet gesproken neemt u dan contact op met de politie in Barneveld via 0900-8844. U kunt ook anoniem melding maken via 0800-7000.
(040239-lh)