Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 7 april

Alkmaar, 07-04-2011 o 14.00 uur

Politieman gewond bij aanhouding

Wervershoof, woensdag 6 april

Op woensdagmorgen omstreeks 09.15 uur was een politieman in burger aanwezig op het Raadhuisplein in Wervershoof. Hier zag hij een motorfiets rijden, De man droeg geen helm en op de motor was geen kentekenplaat aanwezig. De politieman legitimeerde zich bij de motorrijder en vroeg zijn rij- en kentekenbewijs. Toen bleek dat hij dat niet zij zich had wilde de politieman dat de motorrijder zich op een andere manier zou legitimeren. In plaats daarvan gaf de motorrijder gas en reed weg. De politieman greep de politieman de motorrijder beet. Eerst kon de politieman nog enkele meters meerennen, maar daarna werd hij een aantal meters meegesleurd. Na zon dertig meter kwam de motorrijder met zijn motor ten val, waarbij de motor op de politieman viel. De motorrijder ging er rennend vandoor.

De politieman liep diverse schaafwonden en kneuzingen op. Hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Bij onderzoek bleek de zwarte motorscooter op 11 november 2007 in Amsterdam te zijn gestolen.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. De recherche in Hoorn, die het onderzoek uitvoert, is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Bromfietscontrole

Medemblik-Wervershoof, woensdag 6 april

Op woensdagavond hield de politie bromfietscontroles op de Almereweg in Medemblik en de Dorpsstraat in Wervershoof. In totaal kregen vier bestuurders een bekeuring omdat zij op een opgevoerde bromfiets reden. Daarnaast kregen nog zes bestuurders een bekeuring, onder anderen wegens het rijden zonder rijbewijs of valhelm.

Weer brand in duinen

Egmond-Binnen, woensdag 6 april

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur zagen getuigen rook komen vanuit het duingebied aan de Van Oldenborghweg in Egmond-Binnen. De gealarmeerde brandweer vond bij de strandopgang bij de Scheilaan tussen Egmond aan Zee en Castricum een stuk duingebied dat in brand stond. Door snel optreden kon de schade beperkt blijven tot een stuk van ongeveer driehonderd m2.

Woninginbraak

Hippolytushoef, woensdag 6 april

Op woensdagavond werd tussen 19.40 en 22.00 uur ingebroken in een vrijstaande woning aan de Butterhoek in Hippolytushoef. De daders kwamen binnen door op een balkon te klimmen en hier een slaapkamerraam open te breken. Uit de woning werden onder anderen een spelcomputer en sieraden ontvreemd.

Heerhugowaard, woensdag 6 april

Op woensdagmiddag werd tussen 13.50 en 17.45 uur ingebroken in een woning aan de Zaan in Heerhugowaard. De daders kwamen de woning binnen door met grof geweld de achterdeur open te breken. De woning werd doorzocht. Uit de woning verdween geld.

Alkmaar, donderdag 7 april

Op donderdagmorgen omstreeks 07.00 uur ontdekte de bewoner van een pand aan de Oranjelaan in Alkmaar, dat er bij hem was ingebroken. De daders waren binnengekomen via een achterraam. De daders hadden hier een gat in geboord waardoor de sluiting kon worden geopend. Uit de woning werd een GSM en een portemonnee met wat geld ontvreemd

Inbraken in autos

Langedijk, woensdag 6 april

Op woensdagavond werd ingebroken in drie personenautos in Langedijk. Omstreeks 22.25 uur werd een inbraak ontdekt in een bestelauto die geparkeerd stond aan de Violenstraat in Noord-Scharwoude. Een getuige zag direct na de inbraak een in het donker geklede man wegrennen in de richting Duikerdel. Deze werd niet meer aangetroffen.

Omstreeks 22.30 uur bleken twee personenautos open te zijn gebroken op de Sportlaan in Zuid-Scharwoude. Van deze autos werd een raam ingeslagen. Onbekend is of er bij deze inbraken iets buit is gemaakt.

De politie verzoekt eventuele getuigen en/of slachtoffers zich te melden. De politie in Heerhugowaard is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Bewoner overloopt inbrekers

Alkmaar, donderdag 7 april

Op donderdagmorgen omstreeks 04.45 uur werd de bewoner van een pand aan de Westerweg in Alkmaar wakker van gestommel in zijn huis. Toen de man ging kijken, hoorde hij nog net inbrekers via de voordeur zijn huis uit vluchten. De inbrekers gingen er vandoor met mobiele telefoons, een laptop, controlers voor de Wii, sleutels en portemonnees en bankpassen.

De bewoner zette de achtervolging in en zag twee blanke mannen wegrennen. Een van hen rende richting Rozenstraat, de andere richting Frits Conijnlaan. De bewoner rende ook richting Rozenlaan en zag dat de inbreker verschillende gestolen goederen liet vallen. Plotseling verscheen de tweede inbreker met twee fietsen, waarop de verdachten wegfietsten.

Op straat waren enkele personen die de verdachten mogelijk hebben gezien. De politie komt graag in contact met deze (of andere) getuigen. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal auto

Stompetoren, woensdag 6 april

Op woensdagavond werd tussen 21.30 en 22.45 uur een personenauto ontvreemd vanaf het Erf in Stompetoren. De auto stond geparkeerd bij sporthal de Wiekslag. Mogelijk heeft de dader de autosleutels uit de kleding van de eigenaar gestolen. Het ging om een Mercedes M1 270 cdi met kenteken 85-BK-SZ.

Skeeleraar gewond

Winkel, woensdag 6 april

Op woensdagavond omstreeks 18.15 uur was een 60-jarige man uit Nieuwe Niedorp aan het skeeleren op de Bosstraat in Winkel. Hier kon hij niet op tijd afremmen voor een personenauto die voor hem in dezelfde richting reed. Om niet achterop de auto te botsten stuurde hij naar links om de auto in te halen. Toen hij op de andere weghelft reed, kwam er vanuit tegengestelde richting een personenauto. De skeeleraar raakte de tegenligger en kwam ten val. Voor zover bekend liep het slachtoffer geen ernstige verwondingen op. Wel raakte hij gewond aan zijn gezicht en braken enkele tanden uit zijn gebit.

Brommerdieven aangehouden

Heerhugowaard, woensdag 6 april

Op woensdagavond omstreeks 22.40 uur zag een getuige dat drie jongens op het Larixplantsoen in Heerhugowaard een bromfiets over een hek tilden en neerzetten, vermoedelijk om hem later op te halen. Ter plaatse bleek dat het slot uit de bromfiets gehaald was. Even later kwamen twee jongens aanlopen met een emmertje benzine en vulden de tank van de bromfiets. Toen de politie hen aansprak, konden zij geen goede verklaring geven hoe zij aan de brommer waren gekomen. Beide jongens, Heerhugowaarders van 15 en 17 jaar oud, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de bromfiets.

Aanrijding met letsel

Medemblik, donderdag 7 april

Op donderdagmorgen omstreeks 08.25 uur vond er een aanrijding plaats op de Koggenlaan in Medemblik tussen een personenauto en een bromscooter. De bestuurder van de bromscooter, een 17-jarige jongen uit Medemblik, raakte gewond aan een been.

Een 41-jarige vrouw uit Wervershoof reed in een personenauto over de Koggenlaan, komende vanuit de richting Westersingel. Op de kruising met de Molenmeesterstraat wilde zij aanvankelijk rechtdoor. Omdat de weg geblokkeerd werd door een vuilnisauto besloot zij linksaf te slaan. Bij deze manoeuvre kwam zij in botsing met de scooterrijder. Het slachtoffer werd geschept, viel tegen het voorruit van de auto aan en belandde vervolgens op het wegdek. Hierbij raakte hij licht gewond.

Onduidelijk is nog waar de bromfietser vandaan is komen rijden.

Aanrijding met letsel (2)

Den Helder, donderdag 7 april

Op donderdagmorgen omstreeks 10.00 uur raakte een 59-jarige vrouw uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de kruising van de Schootenweg en de Henk Willem Egmondstraat in haar woonplaats. Een 26-jarige man uit Den Helder reed in een personenauto over de Henk Willem Egmondstraat. Hij wilde de Schootenweg oversteken. Hij stopte voor de kruising om twee personenautos voor te laten gaan. Toen hij dacht dat er geen verkeer meer aankwam, trok hij op. Hierbij botste hij vrijwel direct tegen een booster, waarin het slachtoffer zat. De booster kantelde en kwam op het slachtoffer terecht. Zij was slecht aanspreekbaar en had verwondingen aan benen en hoofd. De vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Inbraken in autos

Enkhuizen, woensdag 6 april

In de nacht van dinsdag op woensdag werd in vijf personenautos ingebroken. De autos stonden geparkeerd aan de Buijskesweg, de Capellesloot, de Seyndersloot en (2x) de Kavelsloot. Het was de daders voornamelijk te doen om navigatieapparatuur. Ook werd een airbag buitgemaakt.

De politie verzoekt eventuele getuigen en/of slachtoffer contact op te nemen. De politie in Stede Broec is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).