Gemeente Urk

Persberichten

Team Centrum Jeugd en Gezin compleet


Sinds vrijdag 1 april is het Centrum voor Jeugd en Gezin in Het Dok van start gegaan. Naast de coördinator Aline Kramer-van den Berg wordt het vaste team gevormd door ambulant jongerenwerker Pieter ten Napel en meidenwerker Sanne van de Vegte. Wethouder Geert Post is blij dat het centrum nu daadwerkelijk een start heeft gemaakt.

"Het Centrum voor Jeugd en Gezin is een inlooppunt en een ontmoetingsplek. Een plek waar alle ouders, kinderen, jongeren en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG geeft gratis advies met als doel de algemene gezondheid, een optimale opvoeding en een brede ontwikkeling voor de jeugd te bevorderen", aldus een trotse wethouder Geert Post.

Om jongeren een herkenbare plek te kunnen bieden waar zij terecht kunnen met hun vragen en zorgen heeft ook de ambulant jongerenwerker een werkplek in het Centrum voor Jeugd en Gezin. In goed overleg met alle betrokkenen heeft Pieter ten Napel met ingang van 1 april 2011 de overstap gemaakt als werknemer van Stichting JOW naar Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL).

Nieuw gezicht in het team is Sanne van de Vegte, de 26 jarige meidenwerker. Geert Post: "Na de start van het ambulant jongerenwerk op Urk werd duidelijk dat vooral meiden een eigen aanspreekpunt nodig hebben. Als gemeente hebben we dan ook gezocht naar middelen. En juist in de tijd van economische krapte en financieel toezicht is dat bijzonder lastige klus. Mede door een subsidie van de provincie Flevoland kan het meidenproject de komende vijf jaar vormgegeven worden. Daarbij heeft de gemeenteraad het college al de opdracht gegeven om het meidenproject structureel in te bedden".

Meidenwerker Sanne van de Vegte is net als haar collega Pieter ten Napel op 1 april 2011 benoemd bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Op de foto het CJG-team. Van links naar rechts: jongerenwerker Pieter ten Napel, meidenwerker Sanne van de Vegte, wethouder Geert Post en coördinator Aline Kramer-van den Berg.